News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Comisarii Gărzii Financiare au confiscat, în cursul zilei de miercuri, peste 19.000 de kilograme de carne de pui congelată, în valoare de 80.000 de lei. „În urma monitorizarii achiziţiilor intracomunitare de mărfuri, în data de 8 decembrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac a fost oprit în vederea controlului un autotren. Din documentele prezentate de şoferul autovehiculului reiese că expeditorul mărfii este o firmă din Slovacia, destinatarul o firmă din Anglia iar transportatorul este o societate din Timişoara”, se arată într-un comunicat de presă remis de Garda Financiară Arad.
Din explicaţiile date de şofer reiese că marfa a fost încărcată în Slovacia şi că urma să fie descărcată la o societate comercială din Bucureşti, la o adresă ce urma să i se comunice telephonic. Conducătorul auto nu a putut prezenta alte documente care să justifice prezenţa mărfii pe teritoriul României.
„Fapta constatată de comisarii Gărzii Financiare Arad constituie contravenţie. Pentru că nu s-a putut identifica proprietarul real al mărfii, transportatorului i s-a aplicat o amendă de 6.000 de lei iar carnea care urma să fie introdusă în circuitul comercial ilicit, pentru a eluda plata impozitelor şi taxelor aferente acestei achiziţii, a fost confiscată”
, se mai precizează în comunicatul de presă.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *