News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Eusebiu Pistru, a anunţat că fost aprobată contribuţia financiară din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene pentru proiectul „Construcţia autostrăzii Arad – Timişoara (inclusiv varianta de ocolire Arad)” care face parte din programul operational sectorial de Transport (POS-T), program gestionat de Ministerul Transportruilor si Infrastructurii. În urma acestei decizii a Comisiei Europene, construcţia autostrăzii Arad – Timişoara va beneficia de o contribuţie de 124.399.671 de euro din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene.
Proiectul „Construcţia autostrăzii Arad – Timişoara (inclusiv varianta de ocolire Arad)” are drept obiectiv proiectarea, supervizarea şi construcţia unei autostrăzi între oraşele Arad şi Timisoara, în lungime de 44,5 de km, din care 12,25 km reprezintă lungimea variantei de ocolire a Aradului şi 32,25 de km reprezintă lungimea autostrăzii care leagă cele două oraşe. Autostrada Arad – Timişoara este parte a ramurii nordice a Axei Prioritare
TEN-T nr. 7, care traversează teritoriul României de la Nădlac la Constanţa. Prin realizarea acestui obiectiv se estimează o reducere cu 76% a numărului de accidente pentru traficul între Arad şi Timisoara, o reducere a timpului mediu de călătorie între cele două municipii de la 64 de minute la 33 de minute, precum şi o reducere cu 7% a costurilor de exploatare a autovehiculelor. În ceea ce priveşte indicatorii fizici ai proiectului, vor fi construiţi 44,5 km de autostradă, 20 de poduri şi pasaje, 18 pasaje peste autostradă, 5 noduri rutiere şi 2 centre de întreţinere şi zone de servicii.(news-ar)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *