News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Compania Trade Trans se extinde în Curtici Compania Trade Trans se extinde în Curtici
Please follow and like us:
Pin Share

Aradul se dezvoltă și în perioada crizei. Unul dintre cei mai importanți jucători pe piața cargo în Europa Centrală și de Est, compania Trade Trans, din Curtici, a anunțat astăzi extinderea afacerilor sale, în cadrul unui eveniment la care a participat și președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca. Trade Trans realizează transporturi cargo între porturile Constanța, din România, și Rotterdam, din Olanda, având ca parteneri și clienți cei mai importanți jucători pe piața mondială.

Prin investiția anunțată astăzi, Trade Trans realizează o parcare de peste 6 hectare, extinzându-și capacitățile logistice în apropierea Zonei Libere Curtici Arad. Se realizează un terminal modern pentru aprox. 250 de camioane, cu toate facilitățile necesare serviciilor care deservesc conducătorii auto. Investiția este realizată din fonduri europene.

Președintele Iustin Cionca a declarat la evenimentul de astăzi, de la Curtici: ,,Felicit compania TradeTrans pentru faptul că în condițiile celei mai grave crize sociale cu care ne confruntăm în ultimele decenii compania reușește să se dezvolte și să contribuie la creșterea economică a județului Arad.

Dacă facem o comparație între economia Aradului în februarie 2020 și februarie 2021, vom constata o creștere de 6,9% a indicilor producției industriale și o creștere de 1,8% a indicilor valorici ai cifrei de afaceri din industrie pe piața internă și piața externă. Asta înseamnă că prin efortul unor investitori cum este și compania TradeTrans, Aradul a reușit să traverseze cu bine momentele grele ale pandemiei chiar dacă în aprilie și mai 2020 am înregistrat prăbușiri ale indicatorilor economici la care nu ne-am fi așteptat vreodată (scăderi de două treimi în aprilie și de o treime în mai, raportat la februarie 2020).

În ce privește comerțul internațional cu bunuri, și aici județul Arad a avut o creștere la exporturi, dar și la importuri, în condițiile în care nu numai în România, ci în toată lumea am experimentat dereglări sistemice majore. Soldul export-import al județului Arad a fost în intervalul 1 ianuarie – 31 decembrie 2020, în an pandemic, de 226,6 milioane euro. Asta înseamnă că avem investitori puternici, cu management competent, și că Aradul nu a fost printre marii pierzători ai crizei economice determinată de pandemie. Adaug la asta faptul că și câștigul salarial mediu brut pe județ a crescut de la 4 536 lei în februarie 2020, la 4 779 în februarie 2021, iar numărul total al șomerilor în județul Arad este de 4 144 de persoane, unul dintre cele mai scăzute din România, chiar în condițiile crizei actuale.

Acești indicatori justifică, din punctul meu de vedere, inclusiv investiția pe care Trade Trans o realizează aici, la Curtici. TradeTrans este un jucător important la nivel european, în transportul internațional de marfă pe calea ferată. Ca autorități publice conectate la Guvernul României, noi putem ajuta prin lucrările de modernizare a infrastructurii feroviare care au ajuns astăzi la cel mai important nivel din istorie. Județul Arad se conectează la rețeaua de viteză europeană pe calea ferată prin investițiile masive ale statului român din fonduri europene și este o încântare pentru noi să vedem că agenții economici profită deja de acest avantaj.

Doresc companiei Trade Trans o amortizare cât mai rapidă a investiției, clienți tot mai mulți și în această urare mărturisesc că este și o doză de interes pentru că cu cât mai bine va merge afacerea companiei, cu atât mai mult se va dezvolta și această zonă, și, implicit, județul Arad”.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *