News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Comuna Covăsînț își extinde rețeaua de apă și canalizare Comuna Covăsînț își extinde rețeaua de apă și canalizare
Please follow and like us:
Pin Share

Comuna Covăsînț își extinde rețeaua de apă și canalizare, prin Programul „Anghel Saligny”. Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, și primarul comunei Covăsînț, Marius Silviu Oneț, au semnat astăzi, la Consiliul Județean Arad, contractul de finanțare, în valoare de 14,5 milioane de lei.

„Îl felicit pe domnul primar pentru această nouă investiție în comuna Covăsînț. De asemenea, îi mulțumesc domnului ministru Adrian Veștea că a inclus Aradul pe agenda domniei sale. Mâine, la Consiliul Județean, domnul ministru sa va întâlni cu primarii din județul Arad pentru a discuta despre proiectele finanțate prin programele derulate de Ministerul Dezvoltării. Reamintesc faptul că în luna iulie, în prezența domnului ministru al Dezvoltării, s-au semnat la Arad contracte de aprox. 215 milioane de lei, pentru dezvoltarea județului nostru!”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Primarul Marius Silviu Oneț, a oferit detalii despre această nouă investiție la Covăsînț: „Rețeaua de apă și canalizare va fi extinsă pe 21 de străzi din comună: Corneliu Micloși, Stânii, Medicilor, Liliacului, Bisericii, Iuliana Petrian, Trandafirilor, Muzeului, Ioan Micloși, Turnului, Valea Mare, Ciocuță, Pășunii, Teilor, Lăcrimioarelor, Florilor, Viorelelor, Moților, Ilie Ciobotea, Macilor și Zambilelor. Termenul de execuție este de 24 de luni. Această investiție vine în completarea unui alt proiect de extindere a rețelei de apă și canalizare, aflat deja în implementare și finanțat tot prin Programul „Anghel Saligny”, cu o valoare de 4,8 milioane de lei. Apreciez relația foarte bună cu autoritățile de la nivel central și județean și le mulțumesc, pe această cale, pentru susținerea proiectelor de dezvoltare a comunei noastre”.

Proiectul de extindere a rețelei de apă și canalizare presupune:

–              Lungime rețea canalizare – 7290 metri

–              Racorduri canalizare – 357 bucăți

–              Lungime rețea apă – 5580 metri

–              Cămine de apă – 304 bucăți

–              Stații ridicare presiune apă – 2 bucăți

–              Stații de pompare apă uzată – 2 bucăți

–              Hidranți stingere incendii – 14 bucăți

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *