News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Comuna Socodor a finalizat lucrările la pistele de biciclete și înființează  serviciul de închiriere a bicicletelor Comuna Socodor a finalizat lucrările la pistele de biciclete și înființează  serviciul de închiriere a bicicletelor
Please follow and like us:
Pin Share

Comuna Socodor în cadrul implementării proiectului “Eco trans system – transport transfrontalier ecologic în zona Socodor – Kétegyháza” – ROHU128 a finalizat un număr de 8,94 km de piste de biciclete, cu 2,6 km mai mult decât au fost prevăzuți inițal (6,28) prin proiectul de finanțare. Totodată s-au realizat 7 stații de autobuz în loc de 6. Alocarea financiară din proiect, aferentă comunei Socodor a crescut cu 205.262 Euro, de la 779.210 EURO la 984.472 Euro. Suplimentarea bugetară și depășirea indicatorilor inițiali a fost posibilă urmare a transferului unor indicatori de realizare între parteneri.

Tot prin proiect s-a înființat un serviciu de închiriere a bicicletelor. În acest sens au fost achiziționate pentru a fi puse la dispoziția localnicilor 26 de biciclete și 4 triciclete pentru persoanele vârstnice sau cu dizabilități.

Pentru asigurarea promovării sistemului de închiriere a bicicletelor și pentru încurajarea contactelor și a participării directe la acțiuni comune a locuitorilor din cele două țari în scopul promovării colaborării instituționale, se organizează, în data de 25.03.2022, competiția de ciclism din Socodor. Traseul este stabilit de organizatori în funcție de categoriile de vârstă ale participanților.

Perioada de implementare a proiectului este 01.11.2018 – 31.04.2022, bugetul total al acestuia fiind de 1.481.134 Euro.

Programul Interreg V-A România-Ungaria este destinat finanțării unor proiecte comune româno-ungare, care abordează nevoi identificate pe ambele laturi ale graniței şi care necesită o abordare comună, precum şi soluții inovative, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a zonei eligibile. Programul este o continuare a programelor de cooperare transfrontalieră implementate în regiune şi dispune de un buget total de aproximativ 232 milioane euro, din care, 189 milioane de euro, reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. Zona eligibilă a programului cuprinde judeţele Arad, Bihor, Satu Mare şi Timiş pe partea română a graniței şi, respectiv, judeţele Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar și Szabolcs-Szatmár-Bereg, pe partea ungară a acesteia.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *