News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Comunitatea din Felnac este alături de poporul ucrainean Comunitatea din Felnac este alături de poporul ucrainean
Please follow and like us:
Pin Share

Războiul din Ucraina a generat milioane de refugiați, copii, femei, bătrâni, care în aceste zile triste pentru Europa au nevoie de ajutorul nostru. Comunitatea din Felnac s-a mobilizat exemplar și sprijină cu tot ce poate refugiații ucraineni, fie că vorbim de alimente, haine, produse de igienă, medicamente etc.

Departamentul pentru Situații de Urgență a creat adresa de e-mail [email protected], iar cei care doresc (persoane fizice, firme, instituții etc.) să pună la dispoziție anumite materiale, alimente sau orice altceva pentru refugiați, să transmită intenția lor, împreună cu datele de contact, la această adresă de mail. În funcție de nevoile identificate, reprezentanții DSU vor lua legătura cu cei care trimit e-mailuri.

De asemenea, Primăria Felnac a avut o acțiune, cu sprijinul cetățenilor, prin care s-a pregătit deja un ajutor constând în produse de igienă personală și alimente neperisabile, care a fost trimis către Ucraina.

„Vecinii noștri ucraineni au nevoie de ajutor, nu doar umanitar, ci și spiritual, dar și de îmbărbătare! Îmi exprim regretul pentru situația teribilă prin care Ucraina și poporul ucrainean trec în aceste momente. Îi asigur că nu sunt singuri! Nimeni, dar absolut nimeni nu ar trebui să mai treacă astăzi prin ororile unui război. Istoria ar trebui să ne învețe că aceste conflicte aduc doar pierderi tuturor celor implicați, din păcate, cele mai grave fiind pierderile de vieți omenești. Dialogul și diplomația ar trebui să fie singura cale de aplanare a unei dispute. Suntem alături de poporul ucrainean și pe lângă acțiunile concrete de ajutor, ne rugăm pentru pace!

Primăria Felnac a pregătit un transport, cu diferite produse, care a plecat spre Arad, de unde a fost preluat de un ONG. Ajutoarele vor fi transportate direct în Ucraina, unde reprezentanții ONG-ului respectiv au stabilit contacte cu conducerea unui raion, astfel încât ajutoarele să ajungă direct la cei care au nevoie“, spune primarul Ioan Malița.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *