News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Comunitatea din Secusigiu este alături de poporul ucrainean Comunitatea din Secusigiu este alături de poporul ucrainean
Please follow and like us:
Pin Share

Războiul din Ucraina a generat milioane de refugiați, copii, femei, bătrâni, care în aceste zile triste pentru Europa au nevoie de ajutorul nostru. Comunitatea din Secusigiu s-a mobilizat exemplar și sprijină cu tot ce poate refugiații ucraineni, fie că vorbim de alimente, haine, produse de igienă, medicamente etc.

Departamentul pentru Situații de Urgență a creat adresa de e-mail [email protected], iar cei care doresc (persoane fizice, firme, instituții, etc.) să pună la dispoziție anumite materiale, alimente sau orice altceva pentru refugiați, să transmită intenția lor, împreună cu datele de contact, la această adresă de mail. În funcție de nevoile identificate, reprezentanții DSU vor lua legătura cu cei care trimit e-mailuri.

La nivelul comunei Secusigiu, cetățenii și instituțiile (școala, primăria, bisericile) s-au mobilizat exemplar. Primul transport de ajutoare pentru Ucraina a fost trimis la Asociația Cetatea Voluntarilor Arad, de către reprezentanții școlii din Secusigiu. De asemenea, cu sprijinul primăriei și a bisericilor, din donațiile cetățenilor, s-au strâns și alte ajutoare, care vor ajunge la Crucea Roșie Arad.

„Vecinii noștri ucraineni au nevoie de ajutor, nu doar umanitar, ci și spiritual, dar și de îmbărbătare! Să știe că suntem lângă ei, nu doar cu vorba, nu doar cu inimile și ușile caselor noastre deschise, nu doar cu sprijin pentru refugiați. Îmi exprim regretul pentru situația teribilă prin care Ucraina și poporul ucrainean trec în aceste momente. Îi asigur că nu sunt singuri! Nimeni, dar absolut nimeni nu ar trebui să mai treacă astăzi prin ororile unui război. Istoria ar trebui să ne învețe că aceste conflicte aduc doar pierderi tuturor celor implicați, din păcate, cele mai grave fiind pierderile de vieți omenești. Dialogul și diplomația ar trebui să fie singura cale de aplanare a unei dispute. Suntem alături de poporul ucrainean și pe lângă acțiunile concrete de ajutor, ne rugăm pentru pace!

Orice ajutor, cât de mic, contează!“, spune primarul Gheorghe Grad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *