News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Conducerea Patronatului Român dezbate la Guvern  problemele mediului de afaceri autohton Conducerea Patronatului Român dezbate la Guvern  problemele mediului de afaceri autohton
Please follow and like us:
Pin Share

Miercuri 21.08.2019 a avut loc la Guvernul Romaniei consultări între reprezentanţii guvernului şi cei ai Confederaţiei Patronatului Român.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă și mai mulți membri ai Cabinetului s-au întâlnit la Palatul Victoria, cu domnul Gheorghe Naghiu, Preşedinte al Confederației Patronatului Român (CPR) şi reprezentanți ai Colegiului Director.

Întrevederea a avut loc la inițiativa premierului și a avut ca principal obiectiv relansarea și îmbunătățirea dialogului dintre Executiv și mediul de afaceri.

Premierul a subliniat deschiderea Guvernului României pentru un parteneriat cu reprezentanții patronatelor, în vederea stimulării investițiilor și pentru asigurarea unui mediu economic dinamic, concurențial, care să aducă bunăstare românilor.

„Îmi doresc  să dezvoltăm un dialog aplicat și pragmatic cu mediul de afaceri și vreau să fiți parte activă în elaborarea politicilor publice. Prin eforturile pe care le depunem zilnic la nivelul Guvernului și bazându-ne pe experiența și implicarea dumneavoastră, putem construi un cadru de business care să aducă plus valoare în economie, prin implementarea unor măsuri de susținere a mediului de afaceri”,  a afirmat premierul Viorica Dăncilă.

Reprezentații Confederației Patronatului Român au prezentat principalele provocări cu care se confruntă mediul de afaceri autohton și au mulțumit Guvernului pentru deschiderea arătată pentru identificarea celor mai bune soluții, care să fie concretizate în perioada următoare.

În acest sens, s-a constituit un grup de lucru coordonat de ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, Ștefan Radu Oprea, care să centralizeze și să analizeze toate propunerile venite din partea CPR, astfel încât acestea să fie transpuse în măsuri guvernamentale concrete. Soluțiile vor fi discutate în cadrul unor întâlniri lunare între reprezentații Guvernului și cei ai Confederației Patronatului Român.

Temele de discuție au vizat domeniile economic, fiscal, muncă, turism, agricultură, educație, sănătate, fonduri europene.

Din partea Guvernului, la întâlnirea de la Palatul Victoria, au participat: ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, Ștefan Radu Oprea, ministrul economiei, Niculae Bădălău, ministrul muncii și justiției sociale, Marius Budăi, ministrul interimar al educației naționale, Valer Daniel Breaz, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, ministrul turismului, Bogdan Trif, secretarul general al guvernului, Toni Greblă, președintele ANAF, Mirela Călugăreanu, consilierii de stat Dan Matei și Dragoș Stoica, precum și reprezentanți ai altor ministere.

Ca membru în Colegiu Director şi iniţiator dar şi susţinător a unor legi menite să susţină mediul de afaceri, şi aici amintim legea prevenţiei, legea dialogului social, legea concurenţei neloiale, Preşedintele Filialei Judeţene Arad a Confederaţiei Patronatul Roman Arad domnul Ioan Marin CRIŞAN a declarat:

„Întrucât Confederaţia Patronatul Român este interesat să sprijine activitatea membrilor şi partenerilor săi,  ne bucură nespus deschiderea Guvernului Romanie  de a ne oferi oportunitatea de a vă promova ideile de îmbunătățire a legislației aplicabilă în domenile  de activitate  ale membrilor noştri. Vom centraliza, analiza, asuma și promova propunerile pe care le avem de modificare a legislației în toate sectoarele de activitate, pentru a nu mai sufoca şi discrimina mediul de afaceri autohton în detrimentul celui străin.”

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *