News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad

Este normal că nu avem soluţii, dar criticăm.

Mircea Onea, consilier judeţean şi preşedintele PDL Nădlac, critică modul în care s-a creionat Bugetul de Stat pe 2014, în sectorul dezvoltării economice. „Sunt om de afaceri, aparţin mediului economic şi mi se pare absurd ca un minister care are ca obiect de activitate stimularea economiei să aloce mai mult pentru propria funcţionare decât pentru cheltuielile privind promovarea exporturilor, turismului, sprijinirea IMM-urilor şi stimularea competitivităţii. Pentru funcţionare s-au alocat 86,6 milioane, iar pentru stimularea economiei 83,7 milioane. În plus, acelaşi minister al Economiei şi-a mai alocat 38 de milioane de lei pentru cheltuieli cu bunuri şi servicii”, a afirmat Mircea Onea.

Consilierul judeţean este contrariat de faptul că în ultimul an Guvernul Ponta a suprataxat mediul de afaceri dar, când vine vorba de sprijinirea acestui mediu, sumele alocate sunt reduse drastic. „Cheltuielile de capital, adică investiţiile, sunt reduse cu 87%. În contrapondere, Ministerul Economiei majorează cheltuielile cu bunurile şi serviciile cu 5,1 milioane de lei în anul 2014, adică cu peste 15%. Acest aspect se leagă cu faptul că USL a luat anul acesta decizia creşterii pragului pentru achiziţiile publice fără licitaţie”, a afirmat Onea.

Mircea Onea consideră că, prin aceste măsuri, mediul economic va fi sufocat, multe dintre societăţile comerciale fiind pasibile de faliment. „Este clar că această suprataxare excesivă creşte presiunea asupra mediului de afaceri. Multe firme îşi vor reduce activitatea sau îşi vor închide porţile. Deja sunt foarte multe firme care cer reorganizare judiciară. Economia reală nu este sprijinită deloc, în timp ce se pompează masiv în funcţionarea administrativă a unor ministere”, a concluzionat Mircea Onea.

Să fim sinceri, cei care aveau probleme economice şi-au redus sau chiar încetat activitatea economică în anii de criză 2010-2012, problema este că mai greu ajungi la achiziţii. De gargară suntem toţi sătui!

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *