News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Locuitorii din zona Sânicolaul Mic şi nu numai pot avea parte de mult-aşteptatul pasaj pietonal peste calea ferată Arad-Timişoara.

Asta dacă factorii decizionali de la nivelul Primăriei Municipiului Arad vor aproba proiectul propus de Ionel Ciupe, consilier municipal din partea PNL (U.S.L.).

Este al III-lea proiect depus de consilierul liberal, după ce săptămâna trecută a depus la Registratura Primăriei Arad o adresă prin care propunea amenajarea unui pasaj subteran în zona Podgoria.

Locuitorii din Zona Gara Mică – Sânicolaul Mic reclamă de ani de zile faptul că în sezonul de iarnă actuala pasarelă este îngheţată şi greu accesibilă trecătorilor şi totodată prezintă un real pericol. Nu puţine au fost cazurile de alunecare pe scările înguste şi pline de polei, având urmări deosebit de grave pentru trecători.

Pentru cei mai tineri amintim că până în anul 1980, când s-a dat în funcţiune pasajul rutier pe sub calea ferată Hadă – Sânicolaul Mic şi pasarela pietonală din Gara Aradul Nou – Sânicolaul Mic, circulaţia de legătură între Aradul Nou şi Cartierul Sânicolaul Mic se realiza prin trecerea la nivel de cale ferată, trecere cu barieră amenajată în capătul întreprinderii „Refacerea” şi Str. Cpt. Ioan Fătu. Tot aici era amenajat şi pasajul pietonal la nivelul căii ferate Arad – Timişoara. Realizarea pasarelei pietonale şi a pasajului Hadă – Sânicolaul Mic a dus la desfiinţarea trecerii sus-amintite.

Din sesizările locuitorilor din Sânicolaul Mic am înţeles că pasajul pietonal ce face legătura între Gara Aradul Nou şi Cartierul Sânicolaul Mic este unul necorespunzător, iar aleea ce face legătura cu Strada Flacăra şi pasajul pietonal este foarte îngustă şi prost iluminată noaptea, transformându-se într-un loc prielnic pentru hoţii de buzunare ce frecventează zona.

Ca urmare a sesizărilor primite, consilierul municipal Ionel Ciupe a propus amenajarea peste calea ferată, în dreptul şi în continuarea Străzii Steagului a unui pasaj pietonal şi a unuia rutier pentru autovehiculele ce nu depăşesc masa de 3,5 tone. Pasajul ce urmează a fi un pasaj cu barieră se poate realiza cu costuri minime. Propunerea de proiect a fost depusă la Registratura Primăriei Municipiului Arad, în atenţia Serviciului Administraţie Publică Locală, prin Adresa nr. 46984/24.07.2012 şi urmează a fi înscrisă pe ordinea de zi şi supusă aprobării într-o şedinţă viitoare a Consiliului Municipal Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *