News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Consilierul local USL-PC Lia Ardelean şi-a exprimat încrederea în viitorul sistemului de învăţământ autohton, într-un mesaj transmis vineri cadrelor didactice arădene, cu prilejul Zilei Mondiale a Profesorilor.

„Această sărbătoare – desemnată la 5 octombrie de către UNESCO pentru a marca semnarea în 1966 a Recomandării UNESCO privind statutul profesorilor, care certifica importanţa unui sistem educaţional de calitate şi puncta responsabilităţile pe care trebuie să şi le asume un cadru didactic – , este un prilej oportun pentru mine de a mulţumi profesorilor, învăţătorilor, educatorilor şi celorlalţi factori implicaţi în învăţământul arădean, de la creşe şi grădiniţe, până la cele două universităţi. Rolul profesorilor şi a celorlalte categorii de personal din educaţie este vital pentru reconstrucţia socială, economică şi intelectuală. Ştiu că sistemul are încă deficienţe, iar salariile profesorilor sunt sub nivelul decent, însă sunt convinsă că guvernarea actuală va interveni treptat pentru rezolvarea doleanţelor personalului din educaţie”, a subliniat fostul deputat conservator.

Lia Ardelean a arătat că în ultimii ani cadrele didactice din ţară au reuşit să treacă peste neajunsurile financiare şi materiale, iar probitatea lor profesională a fost încununată de succesul şi rezultatele meritorii obţinute de elevii şi studenţii români, atât în ţară, cât şi în străinătate. „Cunoaşteţi preocupările mele la adresa asigurării viitorului ţării, iar resursa umană, în special tinerii, este vitală pentru dezvoltarea României. Încurajez profesorii şi învăţătorii arădeni să meargă mai departe, să-şi continue la fel de profesionist misiunea de învăţare şi îndrumare a celor de pe băncile şcolilor şi facultăţilor, în ciuda tentaţiilor uneori justificate de a părăsi sistemul. În mod cert, profesorii sunt legaţi de comunicarea lor cu elevii sau studenţii, iar această relaţie armonioasă valorează poate mai mult decât orice stimulent financiar”, a conchis Lia Ardelean.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *