News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

CONSILIUL JUDETEAN ARAD A STABILIT UN PARTENERIAT CU COMPANIA AERIANA JOIN AIRLINES CONSILIUL JUDETEAN ARAD A STABILIT UN PARTENERIAT CU COMPANIA AERIANA JOIN AIRLINES
Please follow and like us:
Pin Share

Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad a asistat la semnarea contractului de operare dintre grupul Join Airlines şi Aeroportul Arad, în urma căruia vom beneficia de curse interne şi internaţionale pe diferite rute.

         „Mă bucur că astăzi s-a semnat acest contract de operare, care răsplăteşte eforturile noastre de a face din Aeroportul Arad un aeroport competitiv, conform standardelor internaţionale. Decizia de a investi în modenrnizarea aerogării se dovedeşte, astfel, logică şi va duce la dezvoltarea municipiului şi a judeţului Arad”, a declarat Adrian Ţolea.

Grupul de operatori aerieni regionali din structura JOIN AIRLINES ce opereaza individual şi cu AOC (certificat de operare internaţional) propriu a fost asigurat de consultant că la Arad există un potenţial ce merită exploatat.

În baza propriilor evaluări, s-a identificat un interes şi susţinere deosebită a activităţii din partea Consiliului Judeţean Arad, Aeroportul Arad, Camera de Comerţ şi agenţi economici din zonă.

„Dorim ca astăzi, prin semnarea contractului de operare pe Aeroportul Arad, să ne manifestăm oficial determinarea să începem operarea în vara anului 2016 pe rute tradiţionale  (Verona, Stuttgart), dar şi intern. Aferent rezultatelor finale din studiul de rute care se află în execuţie, vom anunţa toate destinaţiile fezabile pe care dorim să le operăm de la Arad, bazând o aeronava pe aeroport”, a afirmat domnul Bernard Jacobs, preşedintele Join Airlines. Va fi o perioadă de pregătire de trei luni, iar conform estimărilor preşedintelui companiei, Aradul va avea curse aeriene în luna iunie.

„Nu ne dorim neapărat o concurenţă cu Timişoara, cât o soluţie de complementaritate. Ne dorim o construcţie pe termen lung, bazată pe un respect pentru cetăţenii Aradului. Lucrările la noua aerogară vor fi finalizate în luna martie, Aeroportul Arad având astfel capacitatea de a găzdui curse interne şi internaţionale, de a deveni competitiv în domeniu, implicit de a contribui la dezvoltarea socială, economică şi turistică a întregului judeţ”, a mai declarat Adrian Ţolea.

Compania Join Airlines va avea o bază în Arad şi dispune de trei avioane care vor opera pe teritoriul României, unul de 50 de locuri, iar celealte 110 de locuri. Bernard Jacobs, preşedintele companiei Join Airlines, a mai precizat că „nu este o companie low cost, dar vom avea grijă ca pasagerii să beneficieze de preţuri rezonabile”.

 

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *