News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

PSD Arad a exprimat de mai mute ori dubii serioase cu privire la calitatea lucrărilor efectuate pe drumul Juliţa-Mădrigeşti. Din păcate, neregulile nu se rezumă la proasta executare a lucrărilor. Controalele efectuate cu privire la modul în care sunt folosiţi banii europeni, la licitarea lucrărilor au scos în evidenţă alte nereguli.

Controalele efectuate de Ministerul Dezvoltării Regionale la Consiliul Judeţean Arad au reliefat faptul că în cadrul proiectului Juliţa-Mădrigeşti beneficarul a impus un procent de subcontractare a lucrărilor. Impunerea unui procent de subcontractare este în contradicţie cu prevederile legislaţiei naţionale, art. 45 alin. (1) şi (2) din OUG 34, legislaţie care a preluat dispoziţiile art. 37 din Directiva 2004/17/EC.

Corecţiile propuse de minister – mai simplu spus tăierea unei părţi a finanţării – se ridică la 25%, adică 6.363.003,78 (adică aproximativ 1,5 milioane de euro!). „Este una dintre cele mai severe penalităţi dictate în urma controlului asupra cheltuirii banilor europeni, cele mai multe penalităţi au fost de 5%. Practic, prin faptul că CJA a impus clauze nelegale, arădenii au pierdut aproximativ un milion şi jumătate de euro! Se ridică evident mai multe întrebări, la care dacă am avea de-a face cu o administraţie judeţeană responsabilă, preşedintele CJA Nicolae Ioţcu ar trebui să răspundă. De ce a fost nevoie de impunerea unor subcontractări? Cine are de câştigat în urma impunerii unor subcontractări? Cine răspunde pentru pierderea a 1,5 milioane de euro? Din punctul nostru de vedere, acest episod este încă o dovadă a modului clientelar în care se derulează contractele cu bani publici şi cu bani europeni la Consiliul Judeţean Arad! Astfel de cazuri sunt extrem de grave, pentru că ele pun în pericol capacitatea judeţului nostru, a României, de a accesa bani europeni în viitor. Probabil că Nicolae Ioţcu gândeşte după principiul «după noi, potopul», îşi face toate interesele ştiind că nu va mai câştiga alegerile, fără să îl intereseze ce se întâmplă după aceea! Este un comportament iresponsabil şi nepotrivit pentru funcţia pe care o ocupă” a declarat Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *