News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Consiliul Județean Arad investește în reabilitarea sălilor de expoziție din Muzeul Arad Consiliul Județean Arad investește în reabilitarea sălilor de expoziție din Muzeul Arad
Please follow and like us:
Pin Share

Sala Expozițională a Complexului Muzeal Arad va intra într-un proces de reabilitare.  

„Este un moment important pentru toți iubitorii de cultură, care vor avea ocazia să vadă opere de artă deosebite. Conceptul viitoarei expuneri din Palatul Cultural se axează pe pictura maghiară, austriacă, germană (a doua jumătate de secol XIX – prima jumătate a secolului XX) din colecția de artă constituită până la ora actuală. Alături de impresionantul triptic ”Înmormântarea lui Christos” pictat de Feszty Árpad, va fi expusă și lucrarea cu subiect istoric ”Matei Corvinul primind însemnele regale” realizată de Liezenmayer Sándor”, declară Răzvan Cadar, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

Pe simezele noilor săli de expoziție din Muzeul Arad vor fi expuse și lucrări aparținând unor maeștri, de la portrete semnate de Barabás Miklós, Pataky László, Balla Frigyes, Thorma János, până la scene de gen realizate de Nyilassy Sándor, Zemplényi Tivadar, Ritta Boemm, Carol Wolff și peisaje pictate de Edvi Illés Aladár, Pállik Béla, Mendlik Oszkár.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *