News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Conducerea PSD Arad, alături se membri ai departamentelor de specialitate din cadrul organizaţiei au participat vineri şi sâmbătă, la Bucureşti, la lucrările Consiliului Naţional PSD. Cel mai important for decizional al partidului după Congres, Consiliul Naţional a avut pentru prima dată în acest an o desfăşurare diferită: lucrările din plen au fost precedate de mai multe ateliere. În cadrul atelierelor, membrii Consiliului Naţional, dar şi invitaţi din departamentele PSD, au lucrat aplicat pe documentele programatice ale partidului. Ideea, aşa cum au subliniat preşedintele Victor Ponta şi Adrian Năstase, este aceea de a genera o dezbatere cu privire la problemele cele mai importante cu care se confruntă românii.

Invitaţi speciali în cadrul evenimentului au fost Crin Antonescu, co-preşedinte al USL şi Sorin Oprescu, primarul capitalei. Ideea principală care s-a desprins după dezbaterile Consiliului Naţional a fost aceea că USL trebuie să fie pregătit să îşi asume guvernarea, într-o perioadă deosebit de dificilă. Alegerile, s-a subliniat în cadrul lucrărilor, vor fi câştigate de USL, pentru că oamenii simt că este nevoie de schimbare şi pentru că există soluţii prin care pot fi stopate tentativele de fraudare a alegerilor.

Pe lângă dezbaterea viziunii USL pentru diferite domenii (economie, dezvoltarea regională etc), au fost dezbătute două documente importante: strategiile pentru a apăra Statul social responsabil şi Democraţia şi libertatea. „Discursurile liderilor politici şi documentele dezbătute au adus în discuţie câteva idei foarte importante. Preşedintele Victor Ponta a făcut apel la responsabilitate şi a cerut un angajament ferm din partea liderilor PSD de a schimba modul în care se face politică în România. Pe primul loc în expunerea sa, preşedintele Ponta a cerut să promitem doar ceea ce putem să facem. Printre ideile principale se numără angajamentul de a stopa politizarea funcţiilor publice şi stoparea sufocării bugetului public de către firmele de partid. Adrian Năstase, preşedintele Consiliului Naţional PSD, a apărat în expunerea sa Statul social responsabil. El a explicat foarte clar că nu pensionarii sunt problema României, nu faptul că oamenii se îmbolnăesc sau au probleme, ci faptul că economia nu merge şi nu îşi poate apăra şi proteja cetăţenii” a spus preşedintele PSD Arad, Dorel Căprar.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *