News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Contestația Astra Vagoane Călători la licitaţia câştigată de turcii de la Durmazlar, admisă parțial de CNSC Contestația Astra Vagoane Călători la licitaţia câştigată de turcii de la Durmazlar, admisă parțial de CNSC
Please follow and like us:
Pin Share

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a admis în parte contestaţia formulată de Astra Vagoane Călători, după ce turcii de la Durmazlar au fost declaraţi câştigători ai licitaţiei pentru 100 de tramvaie noi în Bucureşti

Admite contestaţia în parte şi dispune remedierea”, se arată în soluţia pe scurt pronunţată de CNSC pe 11 decembrie.

Rămâne de văzut când va fi publicată decizia integrală, ce remediere se impune mai exact şi ce va rezulta în urma acesteia. Adică dacă va mai rămâne în cărţi oferta turcilor, va câştiga Astra sau licitaţia va fi anulată, informează economica.net.

Astra Vagoane Călători a depus pe 14 noiembrie contestaţie împotriva rezultatului licitaţiei pentru 100 de tramvaie noi la Bucureşti, câştigată de turcii de la Durmazlar.

Amintim că la licitaţia pentru cele 100 de tramvaie noi, Primăria Capitalei a declarat câştigătoare oferta turcilor de la Durmazlar, care s-a situat pe primul loc cu un punctaj de 99,61 puncte. După câştigarea licitaţiei de către producătorul din Turcia a urmat un scandal mediatic, în care Primăria Capitalei a fost acuzată de secretizarea licitaţiei.

În replică, Durmazlar a anunţat că a depus 171 de documente în cadrul licitaţiei, iar unele dintre ele conţin secret de proprietate intelectuală sau de companie, clasificate drept „confidenţiale”.

Producătorul din Turcia a precizat că poate produce 200 de tramvaie pe an şi are capacitatea de a livra produsele în termenul specificat. Şi Primăria Capitalei a contrazis informaţiile potrivit cărora edilul general, Gabriela Firea, ar secretiza achiziţia publică a tramvaielor.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, nu Primăria Capitalei decide secretizarea sau declararea ca fiind confidenţială a documentaţiilor, ci fiecare operator în parte, în conformitate cu prevederile legii. Mai mult, Astra Vagoane, la rândul ei, a declarat ca fiind confidenţială o parte a ofertei.

Pe lângă cele 100 de tramvaie de 36 de metri lungime cumpărate de Primăria Capitalei, Societatea de Transport Bucureşti (STB) mai cumpără 40 de tramvaie noi de 18 metri lungime. Licitaţii pentru tramvaie au fost organizate în ultimii doi ani în mai multe oraşe din ţară, Astra Vagoane Călători câştigând contracte în cele mai multe dintre ele: Cluj – Napoca, Oradea, Galaţi şi Arad.

Din informaţiile economica.net, producătorul din Arad nu mai poate livra însă până la finele anului primele tramvaie din licitaţiile câştigate deja.

Sursa: psnews.ro

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată.