News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

CONTINUA ACTIVITATILE DE CONTROL IN SOCIETATILE COMERCIALE ALE INSPECTORILOR PENTRU SITUATII DE URGENTA ARAD CONTINUA ACTIVITATILE DE CONTROL IN SOCIETATILE COMERCIALE ALE INSPECTORILOR PENTRU SITUATII DE URGENTA ARAD
Please follow and like us:
Pin Share

În perioada 08.12.2015 – 15.12.2015, au continuat activităţile de control ale ofiţerilor şi subofiţerilor din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad la societăţi comerciale cu domeniul de activitate „alimentaţie publică” (cluburi, discoteci, baruri, restaurante, sala evenimente)

Au fost executate controale atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte la locaţiile care îşi desfăşoară activitatea doar noaptea.

Inspectorii, au verificat 15 de societăţi comerciale unde au fost depistate 43 nereguli astfel:

  • Lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu;
  • Deficienţe privind organizarea apărării împotriva incendiilor
  • Lipsa sau reducerea gabaritului căilor de evacuare;
  • Deficienţe privind existenţa şi funcţionalitatea mijloacelor tehnice de apărarea împotriva incendiilor
  • Nereguli din punct de vedere al prevenirii situaţiilor de urgenţă având caracter tehnic, identificate în obiectiv
  • Lipsa instalaţiilor de stingere a incendiilor şi detectare, semnalizare şi avertizare a incendiului.

Pentru aceste nereguli au fost aplicate 23 avertismente şi 14 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 102.000 lei.

O parte din nereguli au fost remediate pe timpul controlului.

În urma controlului efectuat la o societatea comercială din judeţul Arad cu profil de „alimentaţie publică” (sala de evenimente) s-a constatat deficienţe privind „prevenirea situaţiilor de urgenţă având caracter tehnic”, „neechiparea cu instalaţii/sisteme de stingere a incendiilor ori detectare, semnalizare şi avertizare a incendiului, în concordanţă cu valoarea de referinţă” şi „ lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu” pentru care în conformitate cu art.3, alin.1, lit.e din H.G. 915/2015  s-a aplicat o amendă contravenţională de 30.000 lei şi s-a dispus măsura complementară de oprire a funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor până la intrarea în legalitate.

Activitatea pompierilor salvatori se desfăşoară în sprijinul şi pentru cetăţean, principalele obiective ale instituţiei noastre fiind eficientizarea acţiunilor de prevenire şi gestionarea situaţiilor de urgenţă. Pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite este necesară dezvoltarea culturii de securitate în rândul populaţiei, activitate ce vizează reducerea numărului situaţiilor de urgenţă, care de cele mai multe ori se soldează cu victime omeneşti şi pagube materiale.

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *