News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Controale în trenuri și stațiile CFR din județul Arad Controale în trenuri și stațiile CFR din județul Arad
Please follow and like us:
Pin Share

Polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Arad, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratuui de Jandarmi Arad și reprezentanți C.F.R. au desfășurat, ieri, 28 octombrie 2020, o acțiune în trenurile de călători și stațiile C.F.R., din județul Arad, pentru limitarea efectelor pandemiei SARS COV-2 și creșterea siguranței călătorilor.

Echipele de control au fost prezente în trenurile de călători și stațiile de cale ferată și au acționat pentru păstrarea măsurilor de siguranță sanitară în rândul călătorilor.

Au fost verificate 14 de trenuri de călători și 8 stații C.F.R. și au fost legitimate 66 de persoane.

Totodată, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale dintre care 15 în conformitate cu Legea nr. 55/2020, în valoare totală de 3.500 de lei și o sancțiune contravențională la Legea 61/1991, de 500 de lei.

CFR călători face apel la călători să NU urce în tren, dacă la casa de bilete li se comunică faptul că nu mai sunt locuri. Recomandarea este valabilă și pentru persoanele posesoare de abonamente/autorizații.

Este important ca pasagerii să evite aglomerația și să nu aleagă pentru destinația lor doar trenurile de la orele de vârf. Dacă vor face rezervări din timp, se pot suplimenta în mod operativ trenurile, înainte de plecare.

Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Suntem la datorie, pentru siguranța cetățenilor și vom aplica în continuare legea, în toate situațiile în care se impune luarea măsurilor legale.

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *