News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Controale în zona Moneasa la societățile de exploatare a masei lemnoase Controale în zona Moneasa la societățile de exploatare a masei lemnoase
Please follow and like us:
Pin Share

In cursul zilei de 08.04.2020, comisari din cadrul Comisariatului Judetean Arad-Garda Nationala de Mediu impreuna cu efective ale Inspectoratului Judetean de Politie- Biroul Combatere Delicte Silvice si a Garzii Forestiere au intreprins un control comun  pe raza comunei Moneasa  in partizi proprietate privata persoane fizice, aflate in administrarea ocolului silvic privat CODRII ZARANDULUI , in vederea verificarii legalitatii activitatii de exploatare si depozitare  a masei lemnoase de catre societatile care actioneaza  in zona.

S-a constatat ca o societate comerciala din judetul Maramures  avand permis de exploatare pentru doboraturi/accidentale a depozitat pe  curs de apa cat si pe mal, atat pe Valea Ranusei pe o lungime de aprox.1 km cat si pe Valea Zarea Neagra pe o lungime de aprox.400 m  o cantitate totala de  aprox. 600 mc. masa lemnoasa preponderent din speciile gorun si fag.

Avand in vedere ca au fost incalcate prevederile Legii 107/1996- Legea apelor-actualizata 2019 , care interzice  „ depozitarea in albii sau pe malul cursurilor de apa……, a materialelor de orice fel”  societatii urmeaza a i se  aplica amenda maxima de 80.000 lei  prevazuta in actul legal mai sus amintit.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *