News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

SONY DSC

Claudia Boghicevici, deputat PDL, a lansat de 1 martie a.c., printr-o conferință de presă proiectul Vis de copil, adresat copiilor defavorizați prin care, câte 20 de copii vor beneficia săptămânal de bilete gratuite la Teatrul de marionete al Teatrului Clasic Ioan Slavici din Arad și de un program special în cadrul Ludotecii Bibliotecii Județene, A.D. Xenopol. Pentru majoritatea participanților la acest proiect va fi prima dată când intră în contact cu teatrul de marionete sau sălile de lectură ale Bibliotecii Județene, pentru că vor fi implicați copii nu doar din Municipiul Arad, ci din tot județul.

‚‚Proiectul, unul educativ la bază, a pornit de la o dorință de-a mea de a aduce copiii fără posibilități materiale, provenind fie din familii defavorizate, social-vulnerabile, fie orfani aflați în centre de plasament ori în fundații de binefacere, mai aproape de spectacolul de teatru și de sălile de lectură, și de a le oferi bucurii de care nu au parte prea des. Acesta are 2 componente, pe de o parte, oferim șansa unor copii care până în momentul de față nu au mai avut contact cu spectacolul de marionete să își petreacă timpul liber într-o lume imaginară, lipsită de griji, țesută pe scena teatrului Ioan Slavici, iar pe de altă parte îi aducem mai aproape de cultură, de cărți și de spectacolul de teatru. Vrem să vedem zâmbete pe buzele copiilor, dar și să le creștem interesul față de cărți și povești și să contribuim la dezvoltarea imaginației și creativității lor’’, a declarat Claudia Boghicevici.

‚‚Le mulțumesc celor care astăzi au fost alături de mine. Este vorba de domnul Bogdan Costea, directorul Teatrului Clasic Ioan Slavici, doamna Lucia Bibarț, reprezentant al Bibliotecii Județene, Puiu Tarcea, din partea fundației Pro Prietenia și doamna Edita Iuhasz ,director al DGASPC Arad. Urmează ca luni să semnăm protocolul de colaborare între înstituțiile care vor lua parte la desfășurarea proiectului și cabinetul meu de parlamentar. Începând de duminica viitoare copiii se vor putea bucura de reprezentațiile pe care le pun în scenă maeștrii păpușari ai Teatrului de marionete, de la Teatrul Clasic Ioan Slavici, Arad,  iar în cadrul Bibliotecii Județene A.D. Xenopol se va stabili un program săptămânal pentru Ludotecă dedicat copiilor care vor lua parte la proiectul Vis de copil”,  a conchis deputatul PDL.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *