News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Corecţie la scor de forfait în secuime! După ce s-a visat în play-off, UTA alunecă spre retrogradare Corecţie la scor de forfait în secuime! După ce s-a visat în play-off, UTA alunecă spre retrogradare
Please follow and like us:
Pin Share

UTA a pierdut fără drept de apel meciul din această seară, de la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi. A patra clasată din Liga 1 nu a stat la discuţii cu arădenii, administrându-le un sec 3-0. Prima parte a meciului din secuime nu a fost chiar rea pentru UTA, dar ezitările au costat-o. Deşi a dominat teritorial, Sepsi nu şi-a creat ocazii mari la poarta lui Iacob, pus în dificultate doar la lovitura de cap din minutul 7 a lui Bouhenna, puţin peste şi la mingea şutată slab de Achahbar, prinsă de Iacob în doi timpi. UTA a reacţionat la acţiunea lui Buhăcianu, care bine lansat de Albu, a pătruns în viteză în careu şi a fost luat cu tot cu fulgi de Nouvier, fără ca Mladinovici să dicteze penalty. Sepsi a apărut o singură dată periculos în careu şi a marcat precum o echipă pragmatică. Era minutul 32, când Fofana a trecut prea uşor prin linia defensivă a UTA-ei, i-a pasat lui Achahbar, a cărui şut din zece metri a fost respins in extremis de Iacob, dar Safranko a fost pe fază şi le-a luat faţa lui Bustea şi Morar, cei doi invitându-se reciproc să respingă. Un gol făcut practic cadou, dar care a contat până la pauză. La ultima fază a primei reprize, Buhăcianu putea egala, atacantul arădenilor şutând în Niczuly din doar cinci metri, după o nouă cursă în viteză pe banda stângă, cu Fofana pierdut pe drum.

Utiştii, cu gândul mai mult la vacanţă

UTA a ieşit adormită de la vestiare şi Safranko, nemarcat, îşi putea trece în cont “dubla” la o ocazie mare în chiar primul minut al mitanului secund, şutul său în cros de la 18 metri trecând milimetric pe lângă poartă. În replica, Morar a încercat un şut de la marginea careului, dar a luftat şi mingea a mers tocmai în aut de margine! Probabil mulţumit de ce a arătat echipa sa în primele 45 de minute, Balint nu a mai schimbat la pauză, dar a făcut-o după zece minute de la reluare, când mai degrabă a mutat defensiv, cu Roşu întărind linia mediană. Fără un cap limpede, care să filtreze baloanele de la mijloc în sus, UTA a arătat din nou că e croită de Balint mai mult să distrugă jocul. Abia în minutul 71 a apărut o nouă ocazie arădeană, Buhăcianu şutând în plasa laterală din 12 metri, lateral stânga, în urma unei acţiuni ofensive ceva mai legate. Sepsi a închis până la urmă conturile în minutul 81, când Safranko a reuşit până la urmă “dubla”, marcând din cinci metri, nemarcat, după o centrare perfectă de pe dreapta a lui Aganovic.

Final de coşmar pentru arădeni

Ursu a ratat incredibil peste două minute, şutând în Niczuly din doar şase metri, după ce Hora l-a lăsat singur cu portarul lui Sepsi. Golofca nu l-a imitat pe utist în minutul 85, atunci când a câştigat o contra cu Bustea, la marginea careului şi apoi a trimis plasat, la vinclu, pe lângă Iacob. S-a terminat prost de tot pentru UTA, 3-0 în favoarea lui Sepsi, scor de forfait ce ne scuteşte de prea multe comentarii. După ce a visat câteva etape la play-off, UTA rămâne pe locul 9 în Liga 1 şi se apropie tot mai mult de zona periculoasă a clasamentului, aflându-se la doar patru puncte distanţă de locurile ce duc la baraj! “Roş-albii” bifează a treia înfrângere la rând, iar luni, 21 decembrie, au mare nevoie de victorie în ultimul meci al anului, cel de acasă cu Astra Giurgiu.

Formaţii:

Sepsi: Niczuly – Deligiannidis, Bouhenna, B. Mitrea, Ștefănescu – Fofana (59 Aganovic), Vașvari – Nouvier (86 Gal Andrezly), Achahbar (72 Purece), Petrila (59 Golofca) – Safranko (86 A.Fulop). Antrenor: Leo Grozavu

UTA: Iacob – Bustea, Erico, Melinte, Roumpoulakou (86 Tescan) – Miculescu (57 Ursu), Albu, Isac, Buhăcianu (86 Ioniţă) – Hora, Morar (57 Roşu). Antrenor: Laszlo Balint.

Arbitri: Horia Mladinovici (București) – Daniel Mitruți (Craiova), Alexandru Vodă (Alba Iulia). Observator: Augustus Constantin (Râmnicu-Vâlcea).

foto: szekelyhon.ro

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *