News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Coronavirus: Vizite între specii la un aquarium din Japonia Coronavirus: Vizite între specii la un aquarium din Japonia
Please follow and like us:
Pin Share

Un acvariu japonez a venit cu o idee sălbatică de a distra publicul în timpul închiderii temporare din cauza focarului de coronavirus, prezentarea animalelor de mare între ele și publicarea rezultatelor online.

Un grup de opt pinguini de la Yokohama Hakkeijima Sea Paradise, lângă Tokyo, se plimbă în mod regulat în interiorul acvariului și acum au un nou popas – rezervoare sigilate pe care nu le mai întâlniseră niciodată.

„Nu încearcă în mod activ să se cunoască, dar sunt sigur că sunt interesați unul de celălalt”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al acvariului, Naoya Goto.

„Sunt cu adevărat drăguți, așa că am decis să-i lăsăm să se vadă, să-i filmăm și să-i împărtășim pe rețelele de socializare”, a spus el.

Muzeele, grădinile zoologice și acvariile rămân închise, întrucât în Japonia există o stare de urgență la nivel național până la sfârșitul lunii mai.

Pinguinii din acvariu se plimbă până la 20 de minute în mod regulat – o rutină în loc chiar înainte de pandemie – deoarece au nevoie de mai mult exercițiu, a spus Goto.

Și trebuie să experimenteze din când în când o anumită varietate, astfel încât „să nu se plictisească”, a adăugat el.

„Vrem să creștem calitatea vieții pentru acești pinguini”.

Sea Paradise a introdus și o vidră într-o belugă, două dintre cele mai populare animale ale lor.

Păstrătorul acvariului Nagomi Sato a spus că postează videoclipurile lor, „sperând că vor oferi vindecare și vor scăpa de stres” pentru cei blocați din cauza virusului.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *