News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Cel mai așteptat film al anului, „După dealuri”, premiat la Cannes și propus de România la Oscar, le va fi prezentat arădenilor duminică, 28 octombrie, de la ora 16.00, la Cinema City din Atrium Mall, de regizorul Cristian Mungiu și actorul Valeriu Andriuță. Filmul rulează, din 26 octombrie, la Cinema City din cele două mall-uri din oraș.

Filmul premiat la Cannes şi propus de România la Oscar intră în cinemaografele din toată țara, inclusiv în cele din Arad, din 26 octombrie. În prima săptămână, „După dealuri” poate fi văzut și în București, Brașov, Iași, Cluj, Bacău, Brăila, Baia Mare, Constanța, Craiova, Pitești, Ploiești, Timișoara, Tulcea, Tîrgu Mureș. Traseul filmului cuprinde peste 40 de orașe din România, unele dintre ele fără săli de cinematograf – programul detaliat al proiecțiilor fiind actualizat în permanență pe site-ul filmului, www.dupadealuri.ro.

După dealuri” este scris și regizat de Cristian Mungiu, inspirat de romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu-Bran. Imaginea este semnată de Oleg Mutu. Filmul spune povestea a două fete care au crescut împreună şi care se reîntâlnesc după câţiva ani de despărţire. Alina se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichiţa, prietena ei din copilărie faţă de care se simte încă foarte ataşată. Voichiţa şi-a găsit însă calea în credinţă, iar maicile printre care trăieşte la mănăstire ţin locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forţa care o animă.

Filmul premiat la Cannes pentru scenariu și interpretare – dublu trofeu care premiază prestațiile actrițelor Cosmina Stratan și Cristina Flutur – îşi continuă între timp traseul prin marile festivaluri ale lumii. Notorietatea îi este confirmată de proiecțiile sold out – cu câteva zile înainte de rulare – de la Haifa, Hamburg, BFI London Film Festival sau New York Film Festival. Recent, „După dealuri” a câștigat Marele Premiu al secțiunii Filmmakers of Tomorrow – FEDEORA, la Festivalul Internațional de Film de la Haifa, trofeu acordat de un juriu desemnat de Federația Criticilor de Film din Europa și Zona Mediteraneană. „După dealuri” a fost desemnat Cel mai bun film la Festivalul de Film de la Vukovar (Croația) şi la Herceg Novi (Muntenegru).

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *