News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Csilla Aur : Aradul cultural avea nevoie de bani și i-a primit ! Csilla Aur : Aradul cultural avea nevoie de bani și i-a primit !
Please follow and like us:
Pin Share

Spiritul unui oraș e direct proporțional cu respectul acordat față de artiștii săi, cei care dau sens și relief instituțiilor de cultură. Teatrul și Filarmonica din Arad trebuie privite și tratate drept obiective investiționale fundamentale pentru spiritualitatea urbei noastre.

„PSD tratează cultura drept un domeniu esențial, dovadă că a determinat repartizarea, prin hotărâre de Guvern, a unor sume importante care constituie un balon de oxigen pentru cultura arădeană. Vorbim despre 3,58 milioane de lei pentru Filarmonica din Arad și 3,27 milioane pentru Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, bani proveniți din cota de 2% din impozitul pe venit pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea primăriilor.

Nu facem altceva decât ceea ce am promis în programul de guvernare, domeniu în care am reușit să impunem o serie de puncte nenegociabile, cum este și acesta. Același program prevede și pașii următori, cu accent pe stimularea creșterii nivelului de consum cultural, pe fondul îmbunătățirii legislației și cadrului de funcționare al instituțiilor și companiilor de spectacole și concerte. Aradul cultural avea nevoie de acești bani și i-a primit !”, afirmă consilierul local municipal PSD Arad Csilla Aur.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *