News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Csilla Aur (PSD): ”Călin Bibarț nu are răspuns la adresa părinților privind posibila reluare a cursurilor din 8 februarie” Csilla Aur (PSD): ”Călin Bibarț nu are răspuns la adresa părinților privind posibila reluare a cursurilor din 8 februarie”
Please follow and like us:
Pin Share

Consilierul local municipal Csilla Aur, din partea organizației PSD Arad, a avut interpelare la adresa primarului Călin Bibarț, cu privire la pregătirile sau acțiunile pe care Primăria Arad le are, referitor la securitatea sanitară, în primul rând, la o posibilă redeschidere a școlilor de la 8 februarie.

Mi s-a părut obligatoriu să transmit astăzi primarului Călin Bibarț îngrijorarea părinților cu privire la reluarea cursurilor școlare pe data de 8 februarie, așa cum anunța ministrul liberal al Educației Sorin Câmpeanu. Nu a fost o întrebare facultativă, mai ales că am primit zeci de telefoane iar în calitate de consilier local municipal trebuie să pot, la rândul meu, să informez aceste familii legat de măsurile întreprinse de autoritățile din Arad pentru reluarea în condiții de siguranță a procesului de învățământ.

Cu atât mai surprinsă am fost de răspunsul total evaziv al edilului pentru care problema nu are nicio relevanță. La fel de puțin cântărește pentru primar și în ce scenariu se încadrează Aradul și dacă sunt satisfăcute condițiile din punct de vedere al riscului pandemic pentru începerea învățământului de tip „față în față”. Deloc retoric vin și afirm că este o dovadă de inconștiență să nu depui toate eforturile ca Primărie pentru ca școlile să fie dotate cu întreg setul de materiale de dezinfecție și tot arsenalul de protecție. Se testează ? În ce ritm ? E obligatoriu ca în momentul de față toate aceste aspecte să fie lămurite și puse la punct. Îngrijorarea părinților e reală, la fel și multitudinea de întrebări pe care și le pun pentru siguranța celor mici. Mă tem însă că Bibarț nu are răspuns, după cum a demonstrat-o chiar azi în ședința de CLM.”, afirmă consilierul local municipal PSD Csilla Aur.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *