News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

CU CAT VA CRESTE PRETUL ENERGIEI ELECTRICE! CU CAT VA CRESTE PRETUL ENERGIEI ELECTRICE!
Please follow and like us:
Pin Share

Preţul la energia electrică ar putea să se majoreze, conform estimărilor, cu până la 3% anual până în jurul anului 2025.

Nivelul costului de producere pe fiecare tip de sursă de energie se va apropia, indiferent de tehnologia utilizată, a declarat într-un interviu pentru AGERPRES, Filip Cârlea, director al Centrului pentru Promovarea Energiilor Regenerabile şi Eficienţă Energetică.

Acesta susţine că sectorul energiilor regenerabile devine competitiv pe zi ce trece din punct de vedere al costului tehnologiilor aplicate în raport cu tehnologiile convenţionale şi nu ar mai avea nevoie de susţinere, prin orice tip de subvenţie, după anul 2020.

În ceea ce priveşte producţia de energie pe bază de cărbune, Filip Cârlea afirmă că doar Complexul Energetic Oltenia ar putea să supravieţuiască, însă, în cazul Complexului Energetic Hunedoara, costurile de producere de energie devin treptat tot mai mari, încât nu mai este atractiv pentru vreun investitor. Cel mai probabil Complexul Energetic Hunedoara intră în insolvenţă sau chiar în faliment, iar o parte din minele de huilă din Valea Jiului încep să fie închise, consideră Cârlea.

Sursa: evz.ro

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *