News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Cu copiii în Oradea – ghid de călătorie pentru părinți Cu copiii în Oradea – ghid de călătorie pentru părinți
Please follow and like us:
Pin Share

Oradea este un oraș fascinant, mai ales pentru că are numeroase poduri, cetăți, clădiri și parcuri, toate desprinse din aceeași poveste. Este un oraș curat și liniștit, care se dezvoltă în mod constant. Sunt obiective turistice care pe adulți îi atrag fără niciun dubiu, dar ce facem dacă ajungem aici cu copiii?

Dacă ai posibilitatea să mergi cu copiii la Oradea și nu ai nicio idee despre ce ai putea face cu ei acolo, noi ți-am pregătit o listă cu 6 locuri de vizitat pentru ca cei mici să nu se plictisească.

Cetatea din Oradea

Este unul dintre cele mai importante puncte turistice din oraș, fiind considerată simbolul acestuia. Aici au loc o serie de festivaluri și evenimente pentru toate vârstele. Atmosfera de aici este foarte prietenoasă cu copiii, iar aceștia nu vor avea timp de plictiseală, mai ales pentru că este înconjurată de un parc plin de nuferi și pești. În cetate de află și Muzeul Orașului Oradea, așa că poate cei mici își doresc să afle puțină istorie.

Piața Unirii

Aici se află cele mai căutate obiective turistice ca Primăria, Biserica cu Lună, Palatul Vulturul Negru, Palatul Episcopal Greco-catolic și Biserica Greco-Catolic. Este centrul orașului și cei mici se pot bucura de fântânile frumos decorate de aici și puteți mânca împreună o înghețată, dacă vă permite vremea de afară.

Pietonalele Republicii și Vasile Alecsandri

Se află aproape de Piața Unirii și sunt locul ideal pentru copii. Sunt pline de terase, restaurante și gelaterii, numai bune pentru un prânz copios, cu desertul de rigoare. Restaurantele au păstrat structura veche  și pietonalele seamănă cu un centru vechi.

Faleza Crișului

Vă puteți bucura de o plimbare pe jos sau cu bicicleta sau pur și simplu să vă bucurați de natură pe o bancă. Crișul străbate orașul de la un capăt la altul, motiv pentru care faleza se întinde pe o distanță foarte mare. Chiar dacă unele porțiuni ale falezei mai pot fi în lucru, cea mai plăcută zonă este cea din centru, care se află lângă Podul Intelectualilor.

Podul Intelectualilor

Se află pe malul Crișului chiar în centru și este o adevărată oază de relaxare. Aleea are foarte multe flori, dar și un mic pavilion în care este amplasat un pian. Dacă cei mici sunt pasionați de muzică, pot încerca să cânte câteva note. Oricine poate cânta la pian, ba chiar foarte mulți copii care studiază pianul vin aici cu partituri pentru a repeta.

Turnul primăriei

Vă oferă o imagine completă a orașului și un peisaj impresionant pentru un oraș. Construit pe la 1900, turnul are 4 nivele un orologiu și 3 puncte din care poți vedea orașul. De asemenea, este dotat și cu un telescop care te poate ajuta să le arăți celor mici mai multe detalii.

După atât de multe locuri vizitate, celor mici cu siguranță li se va face foame. În Oradea există numeroase restaurante la care puteți lua masa, iar unele de află chiar pe malul Crișului. Dacă cei mici sunt prea obosiți ca să mai stea la restaurant, poți apela la un serviciu care se ocupă cu livrările la domiciliu în Oradea. Copiii aleg ce vor să mănânce și în cel mai scurt timp mâncarea ajunge la ușă, gata să fie devorată!

Deși poate părea cea mai grea misiune să descoperi cu cei mici un nou oraș, ai putea face din asta cea mai plăcută experiență. Pune toate informațiile pentru cei mici într-o poveste și vei vedea că vor fi fascinați de locurile pe care le vor vedea.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *