News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Cu o administrație liberală, comuna Fântânele s-a dezvoltat într-un ritm accelerat Cu o administrație liberală, comuna Fântânele s-a dezvoltat într-un ritm accelerat
Please follow and like us:
Pin Share

Comuna Fântânele dobândește condiții ale unui cartier rezidențial, cu infrastructură de apă, canal, gaz, drumuri, grădiniță și școală moderne, dar cu impozite și taxe mai accesibile pentru locuitori.

„Fântânele este un punct important pe harta investițiilor din județul Arad și datorită lucrărilor istorice pe care Consiliul Județean Arad le-a început aici în toamna anului trecut. Construim un pod nou peste Mureș care leagă comuna Fântânele de Vladimirescu și o conectează la inelul de centură al municipiului Arad și, implicit, la DN 7 Arad – Deva și la viitorul drum expres Arad-Oradea, iar în partea opusă, prin pasajul peste calea ferată pe care îl construim, leagă Fântânele, printr-un acces ușor și rapid, de drumul național Arad- Timișoara” a declarat președintele CJ Arad Iustin Cionca.

„Încă de la preluarea mandatului mi-am dorit să continui proiectele care se aflau în derulare dar în același timp să lucrăm la proiecte noi, care au rezultat în urma consultării cu cetățenii comunei noastre. O mare provocare pentru mine, mai ales că provin din rândul dascălilor, a fost construirea unei școli, un proiect într-adevăr preluat. Implementarea lui nu a fost deloc ușoară, dar cu sprijinul Consiliului Județean, prin fonduri din bugetul local și cu bani de la Ministerul Dezvoltării am reușit să avem o școală nouă, construită din temelii, o școală modernă, adaptată vremurilor de astăzi. Am primit cofinanțare de la Consiliul Județean pentru proiecte importante, din care amintim reabilitarea grădiniței din Fântânele, construirea și dotarea Școlii Generale, construirea și dotarea căminului cultural, reabilitarea de drumuri şi trotuare, extinderea rețelei de gaz, lucrări de reparaţii electrice şi iluminat public, dar și investiții la bisericile din comună sau în activități culturale” a declarat Nicolae Dolha, primarul comunei Fântânele.

Comuna Fântânele nu se oprește cu proiectele nici în 2024, având pe listă o serie de proiecte importante cum ar fi: construirea de drumuri publice, atât în Fântânele, cât și în satul aparținător, Tisa Nouă, reabilitarea capelei de la Tisa Nouă, reabilitarea interioară a grădiniței din comună, reabilitarea dispensarului, extinderea rețelei de apă și canalizare în Fântânele și introducerea de apă și canalizare în Tisa Nouă. O serie de proiecte din fonduri europene vor fi implementate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Grupul de Acțiune Locală sau Agenția Fondului de Mediu.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *