News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Cum obții un împrumut rapid atunci când ai nevoie de bani? Ce faci dacă ai un istoric rău de credit? Cum obții un împrumut rapid atunci când ai nevoie de bani? Ce faci dacă ai un istoric rău de credit?
Please follow and like us:
Pin Share

După cum bine se știe persoanele cu istoric rău de credit nu prea au șanse pentru a obține un împrumut la Bancă. Acest lucru s-a dovedit deja în multe cazuri, băncile de regulă nu aprobă creditele pentru astfel de persoane, pentru că există un risc mare de neplată a ratelor din partea clientului. Despre astfel de persoane se spune că au o credibilitate scăzută în fața băncilor. Aceste instituții nu au încredere în acești clienți și de aceea evită în general să le acorde împrumuturi.

Istoricul de credit apare după câteva luni de la primirea unui împrumut bancar. Toate informațiile despre rambursarea datoriilor sunt colectate de bancă, ele sunt informații cu privire la credit (în ce zi s-a făcut creditul, aspecte despre plata lunară a ratelor, dacă a existat o întârziere cu plata în rate). Dacă un client are împrumuturi neplătite este posibil ca acest fapt să împiedice în mod clar obținerea unui alt împrumut bancar. Chiar dacă pare exagerat, este posibil să dureze chiar și câțiva ani pentru a corecta un istoric rău de credit. Asta nu înseamnă că acest lucru vă poate împiedica să obțineți un împrumut din altă parte, spre exemplu la o instituție de credite nebancare.

O soluție ar fi și gestionarea corectă a creditului. De exemplu atunci când sunt prea multe rate de plătit, este indicat să le plătiți cât mai curând posibil. Trebuie găsite soluții eficiente pentru reducerea datoriilor, dar fără a prelungi perioada de rambursare. Prin rambursarea în timp util a ratelor se poate avea un istoric bun de credit.

Un alt aspect pe care trebuie să-l amintim este acela că băncile au tendința să aloce sume relativ mici spre împrumut persoanelor care nu au niciun istoric de credit la astfel de instituții. În ciuda argumentelor aduse de clienți cu privire la faptul că vor restitui banii la timp, ei ajung să se confrunte cu un refuz categoric din partea băncii. De ce se întâmplă asta? Probabil că în perspectiva băncii, poate exista un risc de neplată a creditului din partea clientului.

Sunt și persoane în vârstă care nu au avut niciodată nevoie de un credit în cursul vieții și care acum vor să facă unul pentru a-și acoperi anumite cheltuieli. Dacă ar apela la bănci ar fi în categoria persoanelor fără istoric de credit și ce anume s-ar întâmpla în legătură cu aprobarea împrumutului? De regulă, băncile au în vedere faptul că acestea au o pensie mică sau o pensie de invaliditate, care deși reprezintă un venit stabil nu impresionează, ele consideră că există și aici un risc de neplată al creditului la timp și nu aprobă împrumutul. Băncile sunt atente la clienți, analizează toate aspectele și evită să acorde unora dintre ei sume mari de bani sau chiar îi refuză, nu îi abordează drept clienți (mai ales pe cei care sunt mai în vârstă și nu au avut niciun credit în trecut).

De regulă, persoanele cu istoric rău de credit nu pot primi niciun împrumut în bănci, dar pot apela la firmele de împrumuturi online care funcționează ca instituții financiare nebancare, unde solicitările le sunt aprobate simplu și rapid. Ele ar putea obține credite online în Moldova chiar dacă au un istoric rău de credit. Aceste credite nebancare se adresează persoanelor din Republica Moldova (din diferite orașe precum sunt Chișinău, Bălți, Tiraspol, Bender și altele), care au nevoie rapidă de bani și care au vârsta cuprinsă între 18-70 de ani.

Prin urmare și persoanele în vârstă, care au mai puțin de 70 de ani, pot obține un împrumut folosind astfel de servicii de împrumut online. Prin credite nebancare online se pot obține împrumuturi pe care băncile le resping sau nu le aprobă din cauza vârstei înainte sau a istoricului de credit necorespunzător.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *