News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Cum protejează fiscul de la Bihor interesele financiare ale BOR Cum protejează fiscul de la Bihor interesele financiare ale BOR
Please follow and like us:
Pin Share

Într-o serie de articole am dezvăluit un caz incredibil din Oradea unde o mamă, care aplica corecții fizice propriilor copii, a depus plângere penală împotriva fostului soț  și a obținut o condamnare în primă instanță, de 5 ani de închisoare pentru acesta și de 4 ani de închisoare pentru actuala sa soție. A fost doar o răzbunare personală exploatată de BOR și ANAF, care s-a întors împotriva minorilor, aceștia riscă să ajungă în custodia statului. (Citește AICI, AICI)

Se presupune că România ar fi stat de drept și democrație, însă publicația noastră are dovezi contrare. Ancheta jurnalistică a publicației noastre privind tragedia celor doi minorilor din Oradea, maltratați de mama lor,  funcționar public inspector ISCTR Andor Teodora, condamnați să ajungă la orfelinat, continuă. Sunt dezvăluiri din culisele acestui caz terifiant, cu urmări grave pentru un cuplu de persoane care a salvat viața a doi copii, dar care riscă să ajungă la închisoare.

Soția tatălui copiilor deține o mare societate din România, SC Liciuchiciu Web Design SRL, companie titulară a resurselor de marcă ”Părintele Arsenie Boca”, care are să  încaseze de la Biserica Ortodoxă Română peste 940 milioane de ron dintre care peste 300 milioane ron sumă certă, lichidă și exigibilă.

Pe suma respectivă, în 2020,  ANAF a instituit un sechestru pe activele BOR, respectiv poprire la terți, însă șefii ANAF, Bezi Gheorghe și Mihaiu Ioan au ajuns la o ”înțelegere” neortodoxă cu capii bisericii. Șefii  ANAF de la Bihor s-au străduit să facă dispărute datoriile BOR și s-au îndreptat împotriva societății private, care, între timp, a devenit  o comunitate de afaceri cu o cifră  de peste 1,8 miliarde ron. Bezi Gheorghe și Mihaiu Ioan au fost determinați prin înțelegerea neortodoxă să extermine societatea și protagoniștii afacerii, comunitatea Pr. Arsenie Boca  prin Antifraudă, care au falsificat  procesele verbale la societățile din jurul celor vizate, din care să construiască un dosar penal bazat pe infracțiuni inexistente, inventate.

Însă schema ANAF nu a adus roadele scontate, inspectorii Antifraudă fiind denunțați rând pe rând pentru acte de corupție și nu au reușit să valorifice toate atestările realizate din cadrul proceselor verbale de constatare, deoarece comunitatea a reacționat prompt și a făcut plângeri penale împotriva acestora.

Ori, în această situație valorificarea proceselor verbale pe care le putem considera, în situația de față,  ”falsificate”,  a devenit imposibilă, în penal, motiv pentru care ANAF a renunțat la întocmirea unui dosar penal, care se baza pe controale abuzive și pe procese verbale dolosive. Dar aceste înscrisuri au fost valorificate,  mai departe, doar intern,  emițând decizii de impunere fictive pentru a elimina măcar companiile bazate pe acestea.

De exemplu, potrivit unor surse credibile,  societatea Myworld Admin SRL, care făcea parte din comunitatea Pr. Arsenie Boca, neplătitoare de TVA, a fost supusă unui control încrucișat de TVA cu furnizorul său. În urma acestui control s-a emanat două procese verbale cu același număr și aceași dată, însă cu conținut diferit, cu constatări contrare, emise de același AJFP Bihor și de aceleași persoane,  astfel că cele două procese verbale nu pot fi  considerate autentice. Persoanele care nu puteau decât să falsifice procesul verbal în cauză sunt inspectorii Ulici Gabriela, Lascu Dumitru, Popa Dudas Delia și Pantea Lenuța. Aceștia au folosit falsul în scopul creării unui dosar penal fictiv.

Această rețea din cadrul Anaf-Antifraudă este condusă de către șefii AJFP Bihor Mihaiu Ioan, ofițer AJFP, și Bezi Gheorghe. În această speță nu putem crede decât că  inspectorii Antifraudă Gaftone Ioan, Dat Lucian și Ardelean Adrian ar fi primit ordin de a distruge comunitatea Pr. Arsenie Boca, prin încheierea de procese verbale cu constatări inventate pe care doreau să le valorifice în cazul dosarului penal pe care îl fabricau.

Mai mulți inspectori Antifraudă din țară nu s-ar fi supus cerințelor de falsificare și au efectuat controale legale. Însă, potrivit surselor noastre, pentru a-și atinge scopul, șefii de da Fiscul din Bihor îl trimit pe inspectorul DRAF 6 Gaftone Ioan împreună cu colega sa Burtic Iulia, în țară pentru a reverifica firmele și a încheia procese verbale controversate și contrare constatărilor inițiale.

Pe scurt, mai mulți funcționari publici din cadrul AJFP Bihor au mușamalizat și sabotat executarea BOR și au creat o gaură de 400 milioane ron bugetului de stat, adică țării.

Între timp, AJFP ordonă ”abuzarea” numitei Talpoș Diana prin  noi înscrisuri și în baza acestora dispun instituirea de sechestre pe conturile și bunurile personale a numitei Talpoș Diana Adela, în cunatum de cca. 1 milion euro.

ANAF nu încearcă în realitate atragerea răspunderii în solidar a lui Talpoș Diana deoarece înscrisurile au fost create în mod artificial chiar de către inițiatori. Talpoș Diana nu poate fi considerată răspunzătoare pentru neîncasarea și neplata taxelor către AJFP, ci conducerea ANAF, așa cum a constatat și administratorul judiciar. Această nouă schemă era necesară doar ca temei pentru a putea ”fabrica” mai multe înscrisuri oficiale care să ateste contrariul celor constate de administratorul judiciar și de instanță. Talpoș Diana a atacat însă atragerea răspunderii în solidar și așa cum era normal, a câștigat.

Însă documentele create pentru acest demers sunt folosite și în prezent ca fiind înscrisuri veridice cu caracter probator în toate acțiunile întreprinse împotriva comunități de afaceri Arsenie Boca, considerate falsuri folosite cu bună știință de către inspectorii ANAF, reproducându-le în procesele verbale de constatare în urma încheierii controalelor abuzive. ancheteonline.ro

CamScanner 07 19 2022 11.31 1

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *