News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Cum să duci o viață mai sănătoasă ca bărbat? TOP 4 recomandări Cum să duci o viață mai sănătoasă ca bărbat? TOP 4 recomandări
Please follow and like us:
Pin Share

Lumea în care trăim este pe repede înainte și într-o continuă schimbare și la fel sunt și corpurile noastre. Din acest motiv, ca bărbat, trebuie să acorzi corpului tău și stării tale de sănătate o atenție mult mai sporită! De la ceea ce consumi, până la câte ore de odihnă ai pe noapte, totul este extrem de important pentru o viață calitativă. Astfel că, dacă îți dorești să fii în cea mai bună formă, în acest articol vei găsi 4 recomandările utile de care poți ține cont!

Descoperă și tu care sunt aceste recomandări

        1. Vizite medicale regulate

Este extrem de important să efectuezi vizite regulate la medic, pentru a te asigura că ești sănătos din orice punct de vedere și totodată pentru a preveni anumite probleme. Cel mai bine este să previi, nu să tratezi! Așadar, mergi anual la controalele obligatorii pentru a îți face analize din proba de sânge, din proba de urină, ecografie abdominală și în funcție de vârstă, colonoscopie și screening pentru cancerul de prostată.

De asemenea, oricând simți anumite simptome, nu lăsa timpul să treacă pe lângă tine. Mergi cât mai repede la doctor pentru a afla dacă există vreo problemă medicală!

        2. Renunță la fumat și alcool

Fumatul și alcoolul sunt printre cele mai mari rele obiceiuri pe care cineva le poate avea. De ce? Spre exemplu, fumatul este asociat cu crearea de riscuri semnificative pentru sistemul respirator, cât și pentru cel cardiovascular. Cu cât fumezi mai mult, cu atât îți crești șansa de a te îmbolnăvi de cancer, astm, diabet etc.

Cât despre alcool, poate fi și el dăunător, mai ales dacă este consumat în cantități exagerate. Acesta poate contribui la probleme precum ciroză, pancreatită cronică și alte asemenea.

Alegând să renunți la aceste două obiceiuri, te vei asigura că vei duce o viață mai sănătoasă și mai calitativă.

         3. Practică activități fizice regulate

Activitățile fizice sunt necesare pentru fiecare om, indiferent că ești bărbat sau femeie. Ca bărbat, uneori poate fi mai ușor să te apuci de anumite activități fizice, deci nu ezita să ai acest task pe lista ta.

Totuși, dacă până acum nu ai fost neapărat un fan al sporturilor și al mișcării, o poți lua încet. Achiziționează-ți o bicicletă, obișnuiește-te cu efortul fizic și vezi ce activități poți desfășura după! De pe  altex.ro poți să îți cumperi o bicicletă pentru bărbați la un preț foarte bun. Intră și tu pe site pentru a vedea ce modele sunt disponibile!

          4. Dormi 8 ore

Somnul este temelia sănătății, iar acest lucru poate fi confirmat de toți medicii și toți specialiștii din domeniu. Un somn adecvat, de cel puțin 8 ore, are numeroase beneficii pentru sănătatea ta ca bărbat. Te întrebi care sunt acestea? Ei bine, odihna corectă ajută la: regeneraraea organismului, restabilirea echilibrului hormonal, recuperare fizică, susținerea sistemului imunitar, reducerea de boli cronice și multe altele.

Acordă mare atenție acestui aspect din viața ta, fiindcă după cum poți observa îți poate aduce numai lucruri pozitive. Însă, dacă nu te odihnești corespunzător, poți avea probleme precum: testosteron scăzut, infertilitate, simptome hipogonadice și chiar disfucnții erectile!

În concluzie, adoptarea acestor 4 recomandări în viața ta pot fi esențiale pentru o viață mai sănătoasă! Deși schimbările sunt grele, orice pas către mai bine este un început!

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *