News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Cum să-i redai casei tale mai multă culoare: 5 recomandări Cum să-i redai casei tale mai multă culoare: 5 recomandări
Please follow and like us:
Pin Share

O locuință primitoare este cea care are personalitate și care îți oferă o stare de bine. Pentru a transforma o simplă clădire într-o casă care să te reprezinte, unul dintre cele mai bune moduri de a o personaliza este să îi oferi mai multă culoare. Află cum poți face acest lucru și care sunt recomandările specialiștilor în ceea ce privește alegerea culorilor pentru casa ta.

Alege o vopsea lavabilă potrivită

Vopseaua lavabilă este o opțiune perfectă atunci când vrei să îi atribui casei tale un strop de culoare. Deși în prezent sunt apreciate interioarele albe, specifice stilului scandinav, ar trebui să știi că poți să găsești pigmenți pentru vopsele lavabile și să nu urmezi neapărat tiparul dictat de tendințe.

Poți opta pentru nuanțe pastel pentru camere de zi și dormitoare, dar și pentru băi sau bucătării. În plus, dacă nu știi ce să alegi, poți oricând să te inspiri din nuanțele anuale ale institutului Pantone, care te vor ajuta să decizi mai ușor.

Vopseaua lavabilă ar trebui să se potrivească și cu restul elementelor din locuință, luând în calcul mobilierul și elementele textile, precum draperiile sau perdelele. De asemenea, culoarea vizează și dimensiunile camerelor, pentru că nuanțele închise fac spațiile să pară mici, iar nuanțele deschise creează senzația de amplitudine.

Folosește tapet cu model

Un mod inedit de a aduce culoarea într-o locuință constă în utilizarea tapetului. Pot fi găsite și modele uni de tapet, însă cele mai multe dintre acestea au imprimeuri care le fac să iasă în evidență.

Tapetul se montează cu ușurință, astfel că se poate evita disconfortul pe care l-ar crea o renovare la nivelul pereților. Tot ce trebuie făcut este o curățare la nivelul pereților, desprăfuirea acestora și aplicarea tapetului.

Există anumite tipuri de tapet care se pot aplica fără a fi nevoie de un adeziv, deoarece acestea sunt autoadezive. În cazul în care este nevoie însă de adeziv, va trebui folosit unul care să asigure aderența la substrat și care să beneficieze de o uscare rapidă.

Folosește sisteme de iluminat colorate

Un mod bun prin care o locuință se poate bucura de mai multă culoare este prin folosirea elementelor de iluminat. Astfel, pot fi alese benzi LED colorate, lămpi de veghe cu telecomandă sau lampadare pentru iluminatul secundar și corpuri de iluminat precum candelabre sau aplice pentru iluminat principal.

De asemenea pot fi folosite scafele în care să poziționezi spoturi sau benzi LED, cu ajutorul cărora să fie realizate diferite jocuri de culori, care să evidențieze cât mai mult spațiul interior și zonele importante ale acestuia.

Folosește tencuieli decorative

Ca și în cazul vopselei lavabile, tencuiala poate fi pigmentată pentru a oferi un aspect deosebit locuinței. În plus, poate fi folosită tencuiala mozaicată, deoarece aceasta este un finisaj deosebit de bun și de rezistent, dar și foarte estetic.

Tencuiala decorativă poate fi folosită pentru realizarea pereților accent sau pentru acoperirea întregii suprafețe de perete.

Folosește piatra naturală

Piatra naturală îți poate oferi culoarea de care o locuință are atâta nevoie. În plus, culorile sunt pe deplin naturale, deoarece materialele în sine sunt extrase din zone special, denumite cariere.

Marmura, travertinul, ardezia sau granitul pot schimba în totalitate aspectul unei locuințe și îi pot conferi acesteia pata de culoare de care are nevoie. Vei avea nevoie de cantitatea, în metri pătrați, de material, de adeziv și de câteva scule speciale pentru montaj.

Fiecare casă poate câștiga un strop de personalitate câtă vreme iei în calcul îmbunătățirea aspectului ei. Alege inspirat și bucură-te așadar de multitudinea de oferte ce există pe piață în ceea ce privește redarea culorii casei tale. Alege nuanțele care te definesc și fă din casa ta un loc care să îți ofere confortul dorit, mai ales la nivel vizual.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *