News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Cum sa iti exfoliezi tenul fara sa iti ranesti pielea. Tu stiai asta? Cum sa iti exfoliezi tenul fara sa iti ranesti pielea. Tu stiai asta?
Please follow and like us:
Pin Share

Exfolierea tenului si a corpului trebuie sa faca parte din ritualul de infrumusetare a oricarei femei pe langa hidratare, epilare definitiva si tratamente corporale. Aceasta procedura se aplica in special atunci cand pielea isi pierde din vitalitate si este deshidratata iar rolul ei este sa indeparteze celulele moarte care iau din catifelarea pielii.

Exfolierea se poate realiza cu usurinta de acasa, insa trebuie sa ai la indemana tot ce este necesar pentru ca acest proces sa fie unul realizat in siguranta. Altfel exista riscul sa iti ranesti pielea si acest lucru nu este destul de confortabil mai ales in cazul tenului. Iata cum poti sa faci o exfoliere corecta a tenului:

Te-ai intrebat pana acum daca este necesara exfolierea fetei?

Este necesara in conditiile in care se aduna celule moarte inclusiv si pe fata. Si, ce este mai rau, aceste celule moarte ale pielii pot bloca de fapt produsele de ingrijire a pielii de la o absorbtie corespunzatoare si astfel devin cam. Sa nu uitam nici de machiaj cu care se intampla acelasi lucru:  o aplicatie neteda si perfect conturata nu se va realiza niciodata daca suprafata pielii este dura datorita celulelor moarte.

Care este cel mai bun exfoliant pentru fata ta?

Exista doua tipuri de exfoliere principala a fetei: exfoliere fizica si chimica.

Exfolierea fizica

Aici avem metoda clasica de exfoliere pe care probabil ca ai folosit-o: scruburi granulare si perii de exfoliere – ceva care necesita o forta fizica pentru a va indeparta celulele moarte ale pielii. Chiar daca sunt foarte populare si iubite, exfolierea fizica faciala produce aproape intotdeauna mai multa paguba decat merita (abrazivitatea poate crea micro-lacrimi pe fata, care distrug incet bariera pielii).

Desi pot fi folosite relativ sigur pe pielea mai groasa, cum ar fi pe spate sau corpul tau, exfolierea fizica nu este absolut niciodata o idee buna pentru cei cu piele sensibila sau rozacee. Sau pe fata ta in general.

Exfolierea chimica

Exfolierea chimica utilizeaza acizi blanzi pentru a dizolva ceea ce leaga celulele moarte pentru a descoperi incet pielea mult mai luminoasa, mai fina si mai uniforma. Exfoliatoarele chimice nu sunt doar mai blande si mai eficiente decat formulele fizice, dar vin si in doua forme diferite pentru tipul dvs. de piele.

Care exfoliere chimica este cea mai buna pentru fiecare tip de piele?

In esenta, exista doua tipuri de exfolianti chimici: alfa hidroxid de acid (AHA) si beta hidroxid de acid (BHA), ambele care fac lucruri diferite in functie de tipul de piele.

AHA – Cel mai bun pentru: piele uscata, sensibila, inrosita

Alfa hidroxi acizi (AHA) sunt solubili in apa, ceea ce inseamna ca exfoliaza suprafata pielii, atragand umiditate, in timp ce lucreaza pentru a va mentine fata hidratata. Sunt deosebit de utile pentru degajarea celulelor moarte, fac pielea mai luminoasa si mai fina, cu o utilizare consistenta.

AHA vin in cateva forme, cum ar fi acidul lactic, mandelic, glicolic si acid tartric. Daca aveti piele sensibila la exfolianti chimici, incepeti cu acid lactic, care tinde sa fie cel mai bland dintre AHA. Aplicati la fiecare trei nopti pe piele curata si uscata, asteptand 10 minute inainte de a aplica pe restul pielii. Daca pielea ta este normala si fara probleme reale de sensibilitate, incercati acizii glicoli deoarece sunt un pic mai puternici si actioneaza mai repede.

BHA – Cel mai bun pentru: pielea uleioasa si acneica

Beta-hidroxi-acizii (BHA) sunt solubili in ulei, ceea ce inseamna ca descompun porii umpluti cu ulei pentru a trata puncte negre. De asemenea, ele sunt antiinflamatoare, ceea ce inseamna ca ele vor ajuta la atenuarea anumitor efecte iritante pe care le pot provoca BHA-urile. Si, pentru a face mai usoara, exista intr-adevar un singur BHA comun: acid salicilic, un tratament de lunga durata preferat pentru acnee.

Daca pielea ta este foarte dura, poti folosi BHA interschimbabil cu AHA, dar ele tind sa fie iritante si uscate daca sunt folosite in concentratii ridicate pe intreaga fata. Asa ca, la inceput folositi BHA la fiecare trei nopti pe piele curata si uscata, asteptand cel putin 10 minute inainte de a aplica pe restul pielii.

Deci, cat de des ar trebui sa iti exfoliezi fata?

Din pacate, celulele tale moarte se re-acumuleaza in fiecare zi. Daca aveti pielea foarte sensibila, incepeti cu un exfoliant usor (acid lactic) si folositi-o doar o data pe saptamana timp de cateva saptamani, trecand usor pana la 3-4 ori pe saptamana.

Ce se intampla daca nu realizezi corect exfolierea fetei?

In primul rand trebuie sa ai grija sa nu utilizezi prea repede un exfoliant prea intens si sa eviti sa sari de la un exfoliant la altul. Altfel te pui in fata unui risc foarte ridicat de a deteriora bariera pielii, de a va usca si de a provoca roseata, mancarime, eruptii, linii premature fine si producerea excesului de ulei.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *