News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Cum sa te simți mereu în siguranță acasă: 3 ponturi Cum sa te simți mereu în siguranță acasă: 3 ponturi
Please follow and like us:
Pin Share

Siguranța este un element esențial pentru a te bucura pe deplin de confortul locuinței, fiind la fel de important să ai această garanție și atunci când ești plecat de acasă. Acest aspect i-a preocupat pe oameni din cele mai vechi timpuri, iar datorită evoluției tehnologice, astăzi putem vorbi de o serie de soluții eficiente pentru protejarea locuinței. Iată care sunt cele mai accesibile dintre ele!

Instalează camere de supraveghere

Camerele de supraveghere au devenit un instrument foarte accesibil și eficient pentru protejarea locuinței, dându-ți posibilitatea să monitorizezi la orice oră ce se întâmplă pe stradă, în curte și în casă. Amplasate în puncte cheie, camerele de supraveghere pot surprinde cadre ample care rămân stocate un număr de zile pe un hard disk, astfel ca imaginile să poată fi verificate și ulterior. De asemenea prin intermediul unei aplicații, sistemele de supraveghere video permit monitorizarea în timp real a locuinței chiar și când lipsești pentru mai multă vreme de acasă.

În plus, prezența camerelor amplasate într-un loc vizibil are și un efect descurajator asupra intrușilor, care evită să viziteze locuințele supravegheate video.

Folosește un sistem de alarmă când lipsești de acasă

De cele mai multe ori, spărgătorii de locuințe acționează când proprietarii sunt plecați de acasă, pentru că astfel pot lucra nestingheriți. Pentru a evita să ai astfel de musafiri nepoftiți în lipsa ta, este recomandat să îți instalezi un sistem de alarmă cu senzori de mișcare. Vorbim de o altă soluție care a devenit accesibilă oricui și care și-a dovedit în numeroase rânduri utilitatea.

Nu trebuie decât să activezi sistemul atunci când pleci de acasă și poți fi liniștit, chiar dacă urmează să lipsești mai multe zile. La orice încercare de forțare a ușilor sau ferestrelor, acesta declanșează alarma, iar orice intrus va fi pus pe fugă. Mai mult de atât, în eventualitatea în care ai uitat o fereastră deschisă, iar hoții vor profita de ocazie pentru a intra în casă, senzorii de mișcare îi vor detecta imediat și se va declanșa alarma.

În afară de a declanșa alarma, sistemul trimite notificări pe telefonul proprietarului, iar dacă este conectat la dispeceratul unei firme de pază, va pune în alertă și echipele de intervenție.

Montează un sistem de iluminat cu senzori de mișcare

Cei care locuiesc la casă stau mereu cu grijă că hoții ar putea să le dea iama prin curte pe timpul nopții. Să ții curtea luminată toată noaptea este dificil și costisitor, nemaipunând la socoteală disconfortul celor din casă, care nu pot dormi așa cum trebuie. Pe de altă parte, o curte scufundată în beznă e o tentație prea mare pentru intruși, iar atunci trebuie să dormi iepurește, tresărind la orice zgomot de afară.

O soluție simplă și economică pentru a rezolva această problemă este sistemul de iluminat cu senzori de mișcare. Becul nu se mai aprinde din comutator, ci se activează automat atunci când senzorii detectează mișcare prin curte. Niciun intrus nu poate „fenta” senzorii, astfel că va fi luat prin surprindere când se va trezi că lumina se aprinde din senin în timp ce el încearcă să se strecoare prin curte. Lumina îi va pune în gardă și pe cei din casă, care își vor da seama că ceva nu este în regulă prin curte, iar astfel, orice tentativă de furt va fi dejucată.

În afară de aceste soluții tehnice foarte accesibile, specialiști în securitate mai recomandă înlocuirea ușilor din lemn de la intrare cu uși metalice, mult mai rezistente și cu încuietori foarte greu de forțat. Recomandarea este valabilă și în cazul ferestrelor cu rame din lemn care trebuie înlocuite cu geamuri termopan sau alte tipuri mai moderne de ferestre.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *