News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Cum scapi de vârfurile despicate? – Sfaturi practice Cum scapi de vârfurile despicate? – Sfaturi practice
Please follow and like us:
Pin Share

Cum scapi de vârfurile despicate? – Sfaturi practice

Nimic nu afectează o coafură frumoasă precum vârfurile uscate. Vârfurile despicate continuă să fie o cauză principală a zilelor teribile ale părului pentru multe femei, indiferent dacă se vopsesc sau îți coafează părul sau folosesc tratamente termice. Veștile bune? Chiar dacă ai impresia că nu mai ai nicio șansă la un păr sănătos, vârfurile tale pot fi totuși salvate, dacă nu sunt deteriorate iremediabil – adesea ca urmare a unui tratament ireversibil.

Ține minte: părul tău nu și-a pierdut toată umiditatea peste noapte, așa că înarmează-te cu răbdare și îngrijire tandră și iubitoare pentru a readuce în formă maximă vârfurile însetate. Citește în continuare pentru a obține sfaturi pentru remedierea capetelor despicate.

Taie frecvent din vârfuri

Știm că poate fi deosebit de dureros să te desparți de părul tău atunci când ai așteptat cu răbdare să crească. Ia în considerare tunsori frecvente și scurte – vorbim, de la doi până la trei centimetri, cel mult – la fiecare trei luni, menținând în același timp o rutină sănătoasă de îngrijire, în loc să așteptați ani de zile pentru a-ți tunde părul.

Include balsamul în rutina de spălare a părului

Balsamul este esențial pentru a oferi părului însetat umiditatea de care are nevoie, mai ales dacă folosești frecvent instrumente de coafare termică. Explicația este simplă:  din moment ce vârfurilor le lipsește același tip de hidratare naturală ca și cea de pe restul șuviței de păr, este important să le ajuți cu balsam în mod regulat. Părul devine uscat la vârfuri, deoarece acestea sunt cele mai vechi părți ale părului tău. Părul care este deja deshidratat poate deveni excesiv de uscat dacă balsamul este omis. Să presupunem că vrei să ai parte de mai m mult volum la rădăcini. Poți aplica întotdeauna balsam doar la vârfurile și la mijlocul părului, evitând scalpul.

Redu coafarea termică

Este important să ajuți părul să recupereze umiditatea pierdută, iar având în vedere cantitatea de căldură care este aplicată părului în timpul coafării – fie cu un uscător de suflat, fier plat sau ondulator -, precum și stresul de mediu cauzat de soare, aceste procese nu sunt de ajutor. Pentru o penetrare maximă, caută balsamuri care funcționează la căldură scăzută, inclusiv balsamuri cu clătire și cele care acționează în profunzime.

Încearcă „metoda baggy”

Acum că ai stabilit o rutină bună de rehidratare, poți încerca „metoda baggy”, care implică folosirea unei căști de duș largi sau a unei folii de plastic pentru a reține umezeala după ce ai folosit un produs hidratant pe păr, cum ar fi un balsam profund, o mască sau un ulei natural. Astfel poți maximiza cantitatea de agenți de hidratare care pătrund în firul de păr, deoarece acest proces generează căldură, care deschide apoi cuticula părului. Dacă ai la dispoziție 10 minute, utilizarea acestei metode va grăbi procesul de reparare a părului deteriorat.

Este simplu să ai grijă de părul tău, iar firele despicate pot dispărea dacă ai puțină răbdare și ești consecventă cu rutina de îngrijire a părului. Acum că ai înțeles cât de importantă este utilizarea unui balsam pentru hidratarea firelor de păr, incepe sa folosesti balsamul olaplex potrivit pentru orice tip de par  – alege dintr-o gamă largă de balsamuri, care vor reda strălucirea părului tău.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *