News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Cum schimbi valuta la cel mai avantajos curs de schimb? Cum schimbi valuta la cel mai avantajos curs de schimb?
Please follow and like us:
Pin Share

Când te pregătești pentru o călătorie în străinătate, ai multe lucruri de făcut, de la obținerea pașapoartelor sau vizelor (în cazul în care vizitezi alt continent față de Europa), până la găsirea cazărilor ideale pentru bugetul tău. Dar cum vei plăti pentru orice lucru odată ce vei ajunge la destinație?

Românii au nevoie să-și schimbe moneda națională într-o monedă acceptată de țara vizitată, de obicei euro, având în vedere utilizarea preponderentă. Desigur, acesta nu este mereu cazul întrucât nu toate țările din Europa au adoptat o monedă de circulație internațională.

Cu toate acestea, schimbul monedei naționale pentru alte valute poate fi un pic dificil. Află în rândurile de mai jos cum și unde să schimbi valuta pentru a obține cel mai bun curs și pentru a minimiza taxele și comisioanele de conversie.

Cum schimbi valută?

Fie că mergi la un chioșc de schimb valutar din țara pe care o vizitezi, procesezi un schimb prin sucursala bancară la care ai cont sau soliciți moneda online – toate operațiunile funcționează în același mod:

  • Soliciți o altă monedă decât cea pe care o folosești zi de zi;
  • Instituția la care apelezi procesează schimbul pe baza cursului valutar, conform BNR actualizat la zi și își adaugă propriile comisioane;
  • Plătești suma datorată în moneda națională, de obicei în numerar, și primești echivalent suma solicitată în cealaltă monedă.

 

Dar locul în care alegi să faci schimbul valutar ar putea face o mare diferență între câți bani plătești și câți bani primești ca echivalent pentru suma oferită, doar că în altă monedă.

Unde schimbi valuta la cel mai avantajos curs valutar?

Ca o regulă generală, cu cât locul unde poți schimba valuta este mai convenabil, cu atât este mai rău cursul de schimb – adică poți pierde o sumă de bani consistentă în conversia unei monede în alta.

Aeroporturile, locurile turistice și hotelurile din străinătate, de exemplu, sunt unele dintre cele mai nerecomandate locuri pentru realizarea schimbului valutar. Vizitarea sucursalei bancare unde ai înregistrat sau nu un cont bancar este o opțiune considerabilă, dar te poate costa suplimentar în continuare. Verifică, mai întâi, care este cursul valutar al principalelor bănci actualizat la zi, înainte de a lua o decizie.

Printre cele mai bune locuri unde poți schimba valuta la cel mai avantajos curs valutar sunt casele de schimb valutar fizice și cele online. În cazul caselor de schimb online, acestea sunt o opțiune și mai convenabilă, rapidă și confortabilă, întrucât tot procesul se poate efectua direct de pe canapea.

Cu toate acestea, cel mai important aspect pentru a ieși în avantaj în schimbul valutar este să analizezi piața monedelor care fluctuează de la o zi la alta. Poți să-ți dai seama care e cel mai bun moment din săptămână să cumperi sau să vinzi o monedă, asemenea celorlalte active, cum sunt stocurile și metalele prețioase.

Poți verifica cum se schimbă cursul valutar de la o bancă la alta ca să-ți dai seama la ce instituție financiară apelezi pentru conversia avantajoasă a monedelor. Iar toate aceste pregătiri și planificări nu-ți vor aduce decât beneficii pentru excursie: îți vei menține bugetul de călătorie!

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *