News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

CUM TE HRANESTI CORECT IN POST CUM TE HRANESTI CORECT IN POST
Please follow and like us:
Pin Share

Din punct de vedere culinar, postul reprezintă abţinerea de la alimentele de origine animală, ceea ce înseamnă că organismul trece brusc la o dietă săracă în calorii. Află mai multe despre acest subiect în numărul de aprilie al revistei Click! Sănătate!

În post se limitează aportul de proteine animale, care sunt responsabile, printre altele, de creştere şi de menţinerea sănătoasă a sistemului imunitar. De aceea, postul nu este indicat bolnavilor sau celor aflaţi în convalescenţă, copiilor, gravidelor sau femeilor care alăptează.

E nevoie de o alimentaţie diversificată

Organismul este perturbat de trecerea de la consumul zilnic sau aproape zilnic de proteine animale la hrana de origine vegetală. De aceea, este important să se asigure o dietă cât mai diversificată. Meniul zilnic trebuie să conţină proteine vegetale, grăsimi, carbohidraţi şi fibre. Mulţi sunt tentaţi să abuzeze de cartofi şi de pastele făinoase pentru a combate senzaţia de foame, ceea ce reprezintă o greşeală, întrucât se ajunge uşor la îngrăşare. O alimentaţie echilibrată, care să susţină organismul, presupune alternarea meselor de carbohidraţi cu cele bogate în legume proaspete, preparate la aburi, fierte sau din conserve. Fructele, de asemenea, trebuie să aibă un loc fruntaş în alimentaţia zilnică.

Include în meniu proteine vegetale

Nucile, alunele, arahidele, migdalele, fasolea, mazărea, bobul, năutul, lintea şi soia sunt surse vegetale de proteine de care organismul are nevoie în perioada postului. De asemenea, şi ciupercile conţin multe proteine, însă trebuie consumate cu precauţie, deoarece sunt greu de digerat. În zilele cu dezlegare la peşte se recomandă consumul de peşte de orice fel şi de fructe de mare.

Bea multe lichide

Postul este o perioadă de curăţare a sufletului, dar şi a corpului. În zilele când renunţi la carne, în organism are loc un proces de detoxificare. Aşadar, trebuie să te hidratezi corespunzător, deoarece rinichii sunt solicitaţi în această perioadă. De asemenea, din meniul zilnic nu trebuie să lipsească, pe lângă apa plată, supele, ciorbele şi ceaiurile din plante.

Sursa: click.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *