News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad

În data de 19 august 2013 se încheie activităţile proiectului “Perfecţionare profesională şi personală în formarea funcţionarilor de penitenciare“. Astfel, pe parcursul a două săptămâni din lunile aprilie și mai 2013 (13–21 aprilie, respectiv 04–19 mai), 12 agenţi și 2 ofițeri din sectorul operativ al Penitenciarului Arad au efectuat un stagiu de pregătire profesionala la Penitenciarului Alhaurin de la Torre din Malaga, Spania.

Plasamentul de pregătire a fost finanțat de către Comisia Europeană prin programul „Învățare pe tot parcursul vieții”, subprogramul Leonardo Da Vinci – PLM, în cadrul proiectului LLP-LdV/PLM/2012/RO/321, şi a beneficiat de un grant în valoare de 37.324 euro.

Obiectivul principal al acestui proiect a constat în diversificarea şi aprofundarea formării profesionale continue a membrilor grupului ţintă, a competenţelor, cunoştinţelor şi deprinderilor profesionale, într-un context non-formal, prin lucrul şi schimbul de experinţe cu alt mediu penitenciar european, cel spaniol.

Cei 14 lucrători de penitenciare au avut ocazia să cunoască cum funcționează sistemul penitenciar spaniol și să exercite, alături de omologii lor, atribuţii specifice serviciului de pază, escortare şi supraveghere a deţinuţilor. În paralel, ei au beneficiat şi de un program zilnic de pregătire fizică în care au fost perfecţionate şi însuşite tehnici şi proceduri specifice de apărare, imobilizare și conducere dirijată.

Plasamentul a inclus și un program de pregătire culturală și lingvistică, participanții beneficiind înainte de plecare de un curs de 40 de ore de limba spaniolă, iar pe parcursul plasamentului de vizite la obiective culturale și turistice din Malaga, Granada și Gibraltar.

Sustenabilitatea proiectului a fost asigurată printr-un „seminar de defensă personală şi proceduri poliţieneşti”, susținut în perioada 14 – 16 iunie 2013 la Arad, de către domnul Cesar Pelegrin, tutorele de stagiu al participanților, cu personalul din sectorul operativ al Penitenciarului Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *