News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Cursurile la Universitatea ‘Aurel Vlaicu’ vor fi reluate cu prezenţă fizică din semestrul II Cursurile la Universitatea ‘Aurel Vlaicu’ vor fi reluate cu prezenţă fizică din semestrul II
Please follow and like us:
Pin Share

Cursurile la facultăţile din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” (UAV) Arad vor fi reluate cu prezenţă fizică din semestrul al II-lea, care va începe pe 1 martie, însă asupra deciziei se poate reveni dacă situaţia epidemiologică o va impune.

Reprezentanţii UAV Arad au declarat, pentru AGERPRES, că în primul semestru procesul educativ s-a derulat atât în sistem online, atunci când situaţia epidemiologică la nivelul municipiului Arad a impus acest lucru, dar şi în sistem hibrid, atunci când incidenta cazurilor de COVID-19 a scăzut.

În cadrul facultăţilor în care activităţile se derulează cu grupe mici de studenţi, precum Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Facultatea de Teologie şi cea de Design, întreg procesul educativ s-a derulat cu prezenţă fizică şi în primul semestru.

„Examenele au fost susţinute atât în sistem online, prin platforma activă la nivelul UAV, câte şi prin prezenţă fizică, cu respectarea măsurilor de protecţie”, au precizat reprezentanţii Universităţii.

Conform sursei citate, de pe 1 martie se va reveni în sălile de cursuri, iar sistemele de participare la activităţi online sau hibrid vor fi reintroduse doar la cererea autorităţilor, în cazul creşterii incidenţei cazurilor de îmbolnăvire.

UAV a pus în funcţiune, recent, şi un sistem de acces pe bază de cartelă pentru toate clădirile, prin care poate fi monitorizată prezenţa fiecărui student şi intervalul orar în care a fost în clădire, în cazul unei eventuale anchete epidemiologice. De asemenea, acest sistem blochează accesul persoanelor străine în spaţiile universităţii.

În ceea ce priveşte vaccinarea cadrelor didactice şi a personalului administrativ, aproximativ 80% dintre angajaţii UAV au optat pentru imunizare, o parte dintre ei primind deja serul. AGERPRES

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *