News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Prin intermediul Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative (ULAL) Arad, Consiliul Local Civic (CLC) a depus o solicitare de dezbatere publică pe proiectul „Îmbunătăţirea participării cetăţenilor la procesul de luare a deciziilor la nivelul Primăriei Municipiului Arad”, propus de primarul Aradului.

„Având în vedere că un asemenea proiect este unul extrem de generos ca intenţie, ne aşteptăm ca o dezbatere publică pe marginea lui să fie de real folos ambelor părţi implicate, respectiv arădeni şi administraţie şi să rămână la fel de generos şi ca finalitate. Aşa cum subliniau şi reprezentanţii primăriei, participarea cetăţenilor la luarea deciziilor administrative este percepută ca fiind ineficace sau inutilă”, a declarat Dan Artimon, vicepreşedintele Consiliului Local Civic.

„Ţinând cont de faptul că instrumentele şi cadrul legal al participării la luarea deciziilor există deja, considerăm că se poate renunţa la o asemenea percepţie dacă soluţiile sau propunerile cetăţenilor ori ale asociaţiilor civice vor fi mai bine documentate şi dacă administraţia va fi mai receptivă şi, mai ales, dacă nu va fi politizată relaţia cetăţean – administraţie. În acest sens, primul pas spre realizarea unei asemenea colaborări ar fi ca Primăria să facă accesibil proiectul de hotărâre afişat pe site-ul propriu, pentru că până astăzi (n.r. – duminică, 2 octombrie 2011) nu a putut fi citit”, a mai declarat Dan Artimon.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *