News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

De astazi "Luna padurii"

Curiozitati 15 martie 2012 admin 0

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

În perioada 15 martie-15 aprilie se sărbătoreşte Luna Pădurii. Pădurea este una din principalele bogăţii ale ţării noastre, având un rol important în viaţa societăţii, atât prin varietatea produselor pe care le furnizează (lemnoase şi nelemnoase), cât şi prin influenţele ei favorabile: protecţia solului împotriva eroziunii, protecţia izvoarelor şi a cursurilor de apă, ameliorarea microclimatului, crearea unui mediu ambiant propice sănătăţii omului, satisfacerea cerinţelor pentru odihnă, agrement şi turism.

În judeţul Arad au fost declarate rezervaţii forestiere: Rezervaţia Runcu-Groşi aflată în custodia Direcţiei Silvice Arad; Arboretele de Fag de la Râul Mic-aflată în administraţia Ocolului Silvic Gurahonţ; Pădurea de Fag de la Archişel-aflată în administraţia Ocolului Silvic Beliu; Pădurea de Stejar Pufos de la Cărand-aflată în custodia Direcţiei Silvice Arad.

Pentru a marca acest eveniment, Agenţia pentru Protecţia Mediului Arad va organiza în data de 15.03.2012 la Grădiniţa PP Nr. 15 o acţiune de conştientizare privind importanţa conservării pădurilor pentru menţinerea vieţii pe pământ.

Educaţia de mediu trebuie să îi ajute pe copii să înţeleagă influenţa comportamentului oamenilor asupra calităţii mediului. O pădure se construieşte în 60-80 de ani şi poate fi distrusă în doar unul singur, de aceea orice prilej trebuie folosit în scopul educării tinerei generaţii de a o ocroti, de a păstra şi conserva bogăţiile naturii pe care aceasta ni le oferă cu generozitate.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *