News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

cipri luca birou

România pornește pe drumul spre relansare economică, spre ieșirea din abisul în care ne-au aruncat pe toți cei care, vremelnic, au deținut puterea. PDL și UDMR au reușit să distrugă cea mai mare parte a sistemelor publice. S-au lansat în promisiuni nefondate, legate de majorarea pensiilor și a salariilor, fără a asigura însă și fondurile necesare în acest sens. Ei au avut doar interesul de a umple buzunarele aserviților lor. De astăzi USL pune punct acestor abuzuri ale portocaliilor. De astăzi, prin muncă și seriozitate, noul Guvern și Parlamentul vor reuși, pas cu pas, să refacă ceea ce portocaliii au distrus în anii în care s-au aflat la guvernare”, afirmă deputatul Ciprian Florin Luca.

Demnitarul arădean își exprimă încrederea în Guvernul Ponta, pe care îl apreciază ca fiind unul profesionist. “A trecut vremea clientelismului politic și al nepotismului la conducerea țării. România nu are nevoie de relațiile personale și afinitățile șefului Guvernului față de cineva pe care mai apoi să îl numească ministru, cum se obișnuia în guvernele precedente.    România are nevoie de oameni competenți pentru a se redresa, iar USL acest obiectiv îl urmărește”, susține deputatul Luca.

Legat de politica de guvernare a USL, Ciprian Florin Luca declară: “Munca, profesionalismul și seriozitatea sunt atributele ce stau la baza guvernării USL.  Obiectivele USL sunt foarte clare. În primul rând pornim de la legi, care trebuie respectate, fără excepții. E nevoie de repararea inechităților sociale. Este necesara elaborarea unei viziuni economice de lunga durată care să asigure locuri de muncă pe de o parte și care să ne protejeze resursele naturale, pe de altă parte. Un alt aspect accentuat de USL constă în depolitizarea administrației publice. În afară de miniștri și secretari de stat, nici un angajat al administrației publice nu se va mai bucura de privilegiile oferite până acum de apartenența la un partid politic. Administrația și politica sunt două lucruri diferite, și așa trebuie să fie și în practică, dacă se dorește performanță. S-a încheiat așadar cu clientelismul politic practicat cu brio de PDL”, a conchis Ciprian Florin Luca. 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *