News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

De ce nu este bine sa dormi cu sosete De ce nu este bine sa dormi cu sosete
Please follow and like us:
Pin Share

Temperaturile sunt din ce in ce mai scazute, persoanele mai friguroase cu siguranta dorm cu sosete. O idee deloc buna daca scopul tau este acela de a-ti imbunatati calitatea somnului.

Conform specialistilor, purtatul sosetelor sub plapuma se dovedeste a fi o greseala mare. Chiar daca unele persoane considera ca daca ai picioarele calde pe timp de noapte este cel mai bine, acest lucru, conform specialistilor, este complet gresit. Un somn de calitate, reparator, este asigurat de alte lucruri, nu de acoperirea picioarelor cu sosete. Iata tot ce trebuie sa stii despre acest subiect.

Reglarea temperaturii

Alexandre Aranda, medic si specialist in somn si in neurologie afirma ca studiile demonstreaza faptul ca pentru a dormi mai bine, cel mai bine este sa scoti picioarele de sub plapuma. Acest lucru permite scaderea sau reglarea temperaturii corporale, asa cum fac bebelusii, care dorm adesea cu o mana sau cu un picior afara de sub plapuma sau pat.

In realitate, sosetele pot imbunatati adormitul si calitatea somnului, daca sunt purtate cu cateva ore inainte de somn. Frigul, la fel ca lumina si ca zgomotul este perceput drept un pericol pentru corp. specialistii ne sfatuiesc sa ne punem sosetele cu 30-90 de minute inainte de a ne pune la somn.

Explicatia este simpla. Dupa cum spuneam mai sus, pentru a avea un somn de calitate si reparator, temperatura corpului trebuie sa fie reglata. Pentru asta, organismul isi va regla temperatura interioara, insa cea de la extremitati va fi crescuta. Caldura picioarelor sau mainilor va “dilata vaselor sanguine si va permite scaderea de temperatura”. Daca soseta nu ii permite pielii sa respire, temperatura nu va scadea. Iata de ce este atat de greu sa dormi cu picioarele inghetate.

Pregateste-te sa dormi in cele mai bune conditii

Pentru a adormi cat mai repede cu putinta si pentru a optimiza calitatea somnului, este primordial sa respecti unele reguli care preced ora de culcare si sa ai o buna igiena de somn. Specialistii ne amintesc faptul ca este esential sa ne detasam de stresul de zi cu zi, de problemele de la locul de munca, de ecrane, de idei negative si sa incercam sa ne relaxam.

Inca un lucru important. Nu trebuie sa luam cina tarziu. Ideal ar fi sa practicam si o activitate sportiva. Acesti doi factori cresc temperatura corporala, decaleaza sau chiar blocheaza adormitul. Ideal este sa adormi intr-o camera aerisita, adaptata in functie de anotimp. raluca-ale.ro

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *