News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

De ce te doare în șezut când pedalezi biciclete? De ce te doare în șezut când pedalezi biciclete?
Please follow and like us:
Pin Share

Adori să mergi pe biciclete, dar de fiecare dată când o faci ai dureri mari în zona dorsală?

Indiferent că vorbim de biciclete cube, biciclete scott sau alte tipuri de biciclete, durerile fizice la nivelul șezutului sunt cele mai comune în rândul cicliștilor.

Ce cauzează mai exact această durere? Ei bine, stai fără griji, nu ești tu de vină. Problema vine din altă sursă, mai exact la o parte a bicicletei! Citește în continuare acest articol dacă vrei să vezi de ce te doare în șezut când pedalezi biciclete și cum poți evita durerile în viitor.

Ce cauzează durerile de șezut pe bicicletă?

Șaua bicicletei poate fi o alegere grea, deoarece trebuie să țină cont de aspecte precum forma corpului tău, stilul de mers pe care îl ai sau de timpul său de utilizare. Majoritatea dintre senzațiile de disconfort apar din cauza faptului că greutatea e purtată mai degrabă de țesuturile moi decât de oasele bazinului. Așadar, șaua este responsabilă pentru crearea durerilor tale de șezut!

Ce să faci ca să eviți durerile?

 În primul rând, asigură-te că nu reglezi șaua după ureche. Acest lucru te va ajuta să te bucuri liniștit de o plimbare cu bicicleta, fără senzația de disconfort în partea dorsală. Începe prin a-ți face măsurători, apoi corelează lățimea bazinului tău cu șaua. Reglează înălțimea șeii astfel încât vei fixa pedala la un anumit punct, iar călcâiele și șoldurile să fie în pozițiile potrivite. Probabil că dacă nu faci una dintre aceste acțiuni, bicicleta ta va râmâne în debara sau dimpotrivă, te vei confrunta în continuare cu dureri uneori chiar supărătoare. Iar dacă reușești să îi faci și reglajul profesionist la montarea pe bicicletă, vei obține cel mai bun confort, iar mersul pe bicicletă nu va mai fi o povară. Bineînțeles, dacă nu te pricepi, cel mai indicat ar fi să apelezi la ajutorul specialiștilor.

 Cum îți dai seama că ceri ajutorul unor specialiști?

 Alege întotdeauna o echipă care îți oferă soluții personalizate și stă la dispoziția ta să te asiguri că alegi șaua potrivită pentru tine. La o simplă căutare pe Google, vei găsi principalele branduri și magazine de biciclete de la noi din țară. Unele dintre acestea îți oferă o paletă largă de șei, dar și consultanță. E important ca modul tău de utilizare a bicicletei să fie corelat cu caracteristicile șeii. Aici vorbim de lungime, lățime, greutate și materialul din care este făcută. O echipă de specialiști va ști să coreleze acești indicatori și va avea răbdare cu tine în alegerea bicicletei potrivite. Mai mult, unii comercianți îți acordă gratuit montarea și reglarea bicicletei, iar, dacă e cazul, îți vor face și o verificare suplimentară.

E dovedit că dimensiunea potrivită a șeii bicicletei susține corect oasele bazinului tău. Acest lucru îți va asigura confortul necesar pentru a pedala fără stres și fără dureri. Înainte să te urci pe bicicletă, reglează-ți șaua, iar dacă nu te pricepi, apelează la profesioniști!

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *