News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Deputatul Ciprian Luca își exprimă aprecierea față de curajul studenților mediciniști de a-și exprima public nemulțumirile. “ De multe ori ne lovim de nemulțumiri exprimate la colț de stradă sau în șoaptă. Gestul acestor tineri este unul care trebuie luat drept exemplu. Fără scandal, într-un cadru civilizat, cu o atitudine respectuoasă, tinerii au ieșit în stradă pentru a-și susține drepturile. Apreciez că acest gen de acțiuni trebuie să  fie susținute de clasa politică din Opoziție cât și de profesori și chiar de societatea civilă. Doar împreună vom putea da jos de la conducerea țării acești semidocți care conduc țara și care gestionează domenii cu impact deosebit asupra populației, cum este cazul Educației și a Sănătății”, susține deputatul Luca.

Gestul studenților arată ineficiența pachetului legislativ din domeniu pe care Guvernul și-a asumat răspunderea cu surle și trâmbițe. Acum, până și prevederile acestuia sunt încălcate de cei care l-au elaborat, cum este cazul și a celor 6 procente din PIB stipulate în Legea Educației care fiind destinate învățământului. Așadar, Educaţia este din nou Cenuşăreasa Bugetului. Ea este sacrificată pentru ca alte ministere precum cel al Dezvoltării să aibă bani pe care să-i direcţioneze pe criterii politice.

USL propune finanţarea corespunzătoare a Educaţiei, având ca ţintă un procent de 6% din PIB, conform Pactului pentru Educaţie. Motivarea cadrelor didactice, recunoaşterea rolului social prin salariu, respectarea demnității şi autonomiei profesionale sunt criterii fundamentale pentru un sistem de educaţie calitativ şi performant.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *