News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

ciprian luca in parlament

Deputatul Ciprian Luca condamnă modul, fără logică, în care Ministerul Educației dispune măsurile în sistem. “Dispozițiile “ilustrului” ministru nu fac altceva decât să creeze confuzie în rândul copiilor și a părinților deopotrivă”, apreciază Ciprian Luca.

Demnitarul arădean atrage atenția asupra uneia dintre nenumăratele implicații pe care le au comasarea unităților de învățământ, respectiv prelungirea gimnaziului la 9 clase.

“ Inepțiile celor care conduc ministerul de resort sunt fără margini. Spre exemplu în satele unde funcționează doar școli generale, copiii care încheie în acest an 8 clase au fost informați că anul școlar 2012-2013 îl vor urma într-o unitate de învățământ liceal, dintr-o altă localitate. Asta tot la gimnaziu! Dacă au stabilit gimnaziul de 9 ani, mă întreb de ce a trebuit să îi mute pe acești elevi la o alta școală pentru un singur an, școală care se află, în unele situații, si la 15 km distanță de casă. Toate aceste modificări, pentru un singur an, vor crea haos în rândul copiilor și desigur cheltuieli suplimentare  pentru părinții lor. Asta fără a exista nici o logică, decât aceea de a bulversa elevii care vor trebui să se obișnuiască cu alți profesori, cu un alt mediu, urmând ca în doar un an, toate acestea să se schimbe din nou, odată cu trecerea la liceu.  Apreciez că toate aceste măsuri sunt luate doar de dragul schimbarii, din dorința unui personaj politic de a-și pune amprenta în cursul istoriei. Din păcate reușește acest lucru, chiar dacă asta implică scăderea calității actului de învățământ”!

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *