News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Deputatul arădean Ciprian Luca apreciază, prin intermediul unui comunicat de presă, refuzul preşedintelui Traian Băsescu de a promulga Legea Pensiilor.
„Trecând peste motivul real care stă la baza atitudinii şefului statului faţă de legea pensiilor, rezultatul este unul pozitiv pentru români. Şi când vorbesc despre un anumit motiv mă refer la rolul jucat de UDMR şi la amendamentul depus de ei la lege privind tocmai vârsta de pensionare a femeilor, ei susţinând varianta de 63 de ani. Culmea, vârsta pentru care optează acum şi preşedintele Băsescu, speriat că dacă nu ar susţine varianta UDMR, ar putea să şi-i transforme în inamici. Lucru nu tocmai plăcut pentru el, dacă se pune problema unui vot în plus sau în minus, mai ales că mulţi membri ai Uniunii şi-au exprimat votul pentru suspendarea sa în cazul în care nu susţine varianta pensionării la 63 de ani. Aşadar, Băsescu şi-a demonstrat încă o dată calitatea de preşedinte jucător, care se exprima şi ia decizii în funcţie de interesul său şi doar al său”, susţine deputatul Ciprian Luca.
Deputatul arădean consideră că nepromulgarea legii este o victorie a PSD prin care se apără drepturile pensionarilor din România, dar lupta continuă. Retrimiterea legii în Parlament este o veste bună, şi este rezultatul presiunii făcute de mass-media, de societatea civilă, de sindicate şi de partide. Este a doua oară când demersurile PSD au reuşit să ducă la blocarea unei acţiuni greşite, potrivnică pensionarilor: în vară, când Traian Băsescu a vrut tăierea pensiilor cu 15% iar în urma presiunilor opoziţiei Curtea Constituţională a blocat acea măsură aberantă.
Deputatul susţine că solicitarea de a nu se egaliza vârsta de pensionare este una a opoziţiei, şi nu a puterii. Traian Băsescu şi-a exprimat preferinţa pentru egalizarea vârstei de pensionare la 65 de ani, în 21 septembrie în Parlamentul României: „Măsura de creştere progresivă până în 2030 a vârstei de pensionare până la 65 de ani, precum şi egalizarea acesteia la femei şi bărbaţi este necesară, având în vedere tendinţele demografice îngrijorătoare din România şi nu numai, inclusiv în UE.”
„Este bine că Traian Băsescu a înţeles argumentele opoziţiei pe această temă”, a concluzionat deputatul.
Ciprian Luca a mai declarat că PSD îşi menţine solicitarea adresată PDL de a o schimba pe Roberta Anastase din fruntea Camerei Deputaţilor, cea care a patronat frauda şi de la votul final, dar şi de la votul privind vârsta de pensionare.
„Sperăm că, de data această, dezbaterea din Parlament să fie realizată cu respectarea legii. Frauda însă rămâne iar Parchetul are datoria să clarifice acest subiect cât mai rapid. Este un furt pe care l-a văzut întreaga ţară. Acum, un nou vot trebuie dat pe tot proiectul de lege, nu doar pe componente ale sale. Încă nu vorbim de o lege în mod efectiv ci de un proiect, care prin reîntoarcerea la Parlament trebuie discutat şi votat în integralitatea sa. Nimic din ce s-a votat până acum, prin fraudă, nu poate fi considerat adoptat, pentru că adoptarea efectivă se certifică prin promulgarea legii”, a conchis deputatul Luca.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *