News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

cipri luca birou

Deputatul PSD Ciprian Luca apreciază concretizarea demersului privind introducerea plății TVA la încasare, prin publicarea măsurii în monitorul oficial.

“Măsura Guvernului USL a devenit oficială. Suntem convinși că aplicarea acesteia de la începutul anului viitor va conduce la creșterea produsului intern brut cu 0,5 procente. În mod cert, această creștere va avea o influență semnificativă atât în crearea de noi locuri de muncă precum și în creșterea veniturilor populației. Modificările aduse modului de plată a TVA reprezintă un demers al nostru încă din vremea conducerii PDL, însă, din păcate, ei nu au fost de acord cu astfel de măsuri menite să conducă la o redresare a economiei naționale și implicit la creșterea nivelului de trai al populației. Din nefericire, Traian Băsescu, prin marionetele sale, au încercat să sărăcească cât mai mult populația pentru a putea gestiona situația mult mai ușor, exclusiv în favoarea grupului de interese agreat la Cotroceni. Planurile lor au fost însă sortite eșecului, pentru că lucrurile trebuie îndreptate în folosul cetățeanului, nicidecum a unor îmbogățiți peste noapte din furt, din buzunarul fiecăruia dintre noi”, a conchis deputatul Ciprian Luca.

Noul sistem de aplicare a  TVA la încasare  presupune colectarea taxei la momentul încasării contravalorii livrărilor sau prestărilor efectuate, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data emiterii facturii.  Contribuabilii obligati sa aplice aceasta decizie sunt cei cu o cifră de afaceri anuală inferioară plafonului de 2,25 mil. lei.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *