News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

Joi, 27 septembrie a.c., ora 10.00, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii comercializării ilegale de produse accizabile.

Pe timpul acţiunii, ce a avut loc în apropierea pieţei Alfa din municipiu, în faţa unui imobil de locuinţe a fost depistată o persoană, Gheorghe T., în vârstă de 55 de ani, domiciliat în municipiul Arad, care deţinea în autoturismul proprietate personală cantitatea de douăsprezece pachete cu tutun, de 150 grame respectiv 160 grame, timbrate necorespunzător, de provenienţă Ungaria.

Întreaga cantitate de 1860 grame de tutun, a fost ridicată în vederea confiscării şi predată Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Arad.

Pentru faptul că „deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit titlului VII, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător sau cu marcaje fabricate peste limita a 1 kg de tutun pentru fumat” reprezintă infracţiune, conform prevederilor Legii nr. 571/2003 modificată şi completată, iar  „colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia” reprezintă de asemenea infracţiune, conform prevederilor Legii nr. 86/2006 modificată şi completată, persoanei în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *