News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Dieta 5:2 sau dieta postului de doua zile Dieta 5:2 sau dieta postului de doua zile
Please follow and like us:
Pin Share

Dieta 5 :2 inseamna sa mananci timp de cinci zile normal dupa care sa urmezi o dieta de doua zile. Aceasta metoda s-a bucurat de un succes enorm in Statele Unite ale Americii datorita numarului mare de vedete care au adoptat-o si au declarat ca au pierdut multe kilograme urmand-o. Este o dieta stricta insa eficienta care te ajuta sa scapi de kilogramele in plus. Inainte de a urma o astfel de dieta se recomanda consultarea unui medic specialist. Indicatiile dietei trebuiesc urmate cu strictete pentru rezultate vizibile si pentru a nu-ti pune sanatatea in pericol.

 

Cum se deruleaza dieta 5 :2?

Dieta 5 :2 impune ca in fiecare saptamana sa se deruleze o dieta hipocalorica timp de doua zile. In timpul acestui post, persoanele care urmeaza aceasta dieta trebuie sa consume doar 500 de calorii maxim. Se pot consuma legume, supe, salate, cu conditia ca acestea sa aiba un continut caloric scazut. Painea, dulciurile si feculentii sunt interzisi. In plus, se va consuma multa apa pentru a compensa apa care nu este adusa prin alimentatie dar si pentru a obtine un sentiment de satietate. Apoi, celelalte cinci zile sunt consacrate unei alimentatii sanatoase si echilibrate, inspirata din alimentatia mediteraneana. Drept urmare, nu vom exagera, nu vom manca de toate pentru a compensa cele doua zile de post deoarece obiectivul acestei diete este de a pierde kilogramele, nu de a le acumula.

 

In momentul in care aceste obiectiv este atins, este posibil sa treci la sase zile de alimentatie normala pentru o zi de dieta. De altfel, pentru a accelera pierderea in greutate si pentru a pastra masa musculara specialistii ne recomanda sa facem si miscare cat mai multa.

 

Care sunt avantajele dietei 5:2?

Aceasta dieta este interesanta in special pentru persoanele care nu pot urma o dieta traditionala din diferite motive. Nu este o dieta draconiana deoarece exista doar doua zile pe saptamana de dieta stricta. Ceea ce inseamna mai putine riscuri de a pune inapoi kilogramele la sfarsitul dietei. O dieta care functioneaza chiar si in cazul persoanelor care nu reusesc sa slabeasca cu dietele clasice.

 

Care sunt dezavantajele dietei 5:2?

Dezavantajele se refera la zilele de dieta care pot provoca unele stari de slabiciune sau dureri de cap. Nu este o dieta pe placul tuturor, nici potrivita tuturor, femeile insarcinate sau cele care alapteaza au interzis la aceasta dieta. Nici persoanele depresive nu ar trebui sa o urmeze.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *